EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Schenken en Nalaten

Periodieke schenkingen

Als u minstens vijf jaar lang een vast bedrag aan EO Metterdaad doneert en dit vastlegt in een overeenkomst met ons, dan is het gehele bedrag aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. De overeenkomst eindigt automatisch na afloop van de door u opgegeven periode, of bij overlijden van u of uw partner.

Sinds 1 januari 2014 is het mogelijk om via een 'onderhandse schenkingsovereenkomst' een periodieke schenking vast te leggen. Tussenkomst van een notaris is hiermee niet meer nodig.

Voor de 'onderhandse schenkingsovereenkomst' is een modelovereenkomst opgesteld.

Download de overeenkomst

Mocht u van deze 'onderhandse schenkingsovereenkomst' gebruik willen maken, print dan de formulieren en vul uw gegevens in. U kunt beide formulieren, ingevuld en ondertekend, naar ons sturen (antwoordnummer 21900, 1200  VX Hilversum). Zodra wij de formulieren hebben ontvangen, zorgen wij dat de ontbrekende gegevens ingevuld worden en dat u een getekend exemplaar retour ontvangt.

Wilt u meer informatie ontvangen? Of heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres [email protected] .

Nalaten

Gesprek Nalaten LijfrenteNaast de mogelijkheid om familieleden op te nemen in uw testament, kunt u ook kiezen om goede doelen te gedenken in de verdeling van uw nalatenschap. Zo kunt u ook Stichting EO Metterdaad in uw testament opnemen. U kunt voor het opmaken van een testament contact opnemen met een notaris.

Stichting EO Metterdaad is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat over een nalatenschap of legaat geen erfbelasting verschuldigd is.

 

Wanneer u wenst dat uw geld voor een specifiek thema (bijv. kinderen of onderwijs) of land bestemd wordt, kunt u dit eveneens in het testament laten vastleggen. Anders zullen wij het bedrag inzetten waar dat (te zijner tijd) het meest nodig is.

Wilt u een brochure ontvangen over nalaten aan Stichting EO Metterdaad of een vrijblijvend en persoonlijk gesprek? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 035-647 4600.

Contact & gegevens van EO Metterdaad

Voor al uw vragen rondom schenken en nalaten kunt u gerust contact met ons opnemen.

035-647 4600
[email protected]

Stichting EO Metterdaad
Postbus 21000
1202 BA Hilversum

IBAN-nummer: NL88INGB0000300300 
BIC-code: INGBNL2A
RSIN: 817394011