EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

EO Metterdaad projecten

Hieronder vindt u een overzicht van actieve EO Metterdaad-projecten. Zoekt u afgesloten projecten, ga dan naar het afgeronde projecten-overzicht.

Nu op TV.jpg

Christenen onder vuur in Nigeria

Duizenden Nigeriaanse christenen zijn gedood door verschrikkelijke moordpartijen van moslim extremisten. Miljoenen zijn gevlucht en hebben jouw hulp nodig! Met jouw gift krijgen slachtoffers van het gruwelijke geweld professionele traumazorg en leren voorgangers hoe ze christenen kunnen bijstaan.

Venezuela Teaser.jpg

Vluchtelingen uit Venezuela

In 2019 was EO Metterdaad in Colombia waar zo’n 5000 Venezolanen per dag binnenkwamen. Ze zijn op zoek naar voedsel, onderdak en medische zorg. Hoe gaat nu met de vluchtelingen in deze coronatijd?

Zuid-Afrika Teaser.jpg

Zuid-Afrika - Opvang - Terugblik

In 2018 reisde EO Metterdaad naar Zuid-Afrika waar veel daklozen leven. We volgden daar pastor Katleho Ncaphe die letterlijk zwervers van de straat houdt. Hoe gaat het nu in tijden van Corona?

Bangladesh 2020 Lepraziekenhuis Teaser.jpg

Bangladesh - Leprazorg

De verwoestende ziekte lepra is in Noord-Bangladesh nog verre van verdwenen. En daarmee de sociale uitsluiting van lepra-patiënten helaas ook niet. EO Metterdaad was vorig jaar in Bangladesh. We blikken terug met Masuma Parvin. Zij spoort in een zo vroeg mogelijk stadium lepragevallen op. Hoe gaat het nu in tijden van Corona?

Op tv.jpg (1)

Een kerst zonder kogels

Door oorlogsgeweld in de bergregio Nagorno-Karabach, zijn christelijke Armeniërs uit hun huizen verdreven en kunnen veel gezinnen nooit meer naar huis. De situatie is ingewikkeld en complex, maar feit is dat christenen in de knel zitten. Laten we hen niet vergeten! Help Armeense christenen in nood!

Op tv.jpg (1)

Albanië - Zorg voor ouderen

EO Metterdaad is in Albanië waar we terug gaan naar het bejaardentehuis in Korca, dat jaren geleden dankzij uw giften gebouwd werd. Deze ‘Vila Kennedi’ is nog steeds keihard nodig: de vraag naar opvang is enorm en het aanbod beperkt.

Op tv2.jpg

Tsjechië - Daklozenopvang

EO Metterdaad reist per auto af naar Tsjechië. Vanwege de slechte sociale voorzieningen leven daar veel mensen op straat.

Mongolie Teaser.jpg

Mongolië - Daklozenopvang

Het vriest er 's winters met gemak dertig graden: Ulanbaatar in Mongolië, de koudste hoofdstad ter wereld. EO Metterdaad bezocht daar twee jaar geleden de Nederlandse Corrie van der Esch. Zij helpt de daklozen die in de barre kou moeten overleven. Hoe is het nu met haar?

Corona Noodhulp Teaser.jpg

Corona raakt ons allemaal

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Daarom is EO Metterdaad een noodhulpactie gestart voor iedereen die lijdt onder het coronavirus.

Eva Ghana Thumbnail.jpg

Eva voor Ghana

Vrouwenmagazine EVA voert actie voor Ghana. Kinderen worden bevrijdt.

EO Metterdaad logo

Steun EO-Metterdaad

EO Metterdaad biedt hulpverlening aan mensen die leven in armoede of onrechtvaardige omstandigheden. Steun ons met uw gift!

EO Metterdaad fondsen

Metterdaad Fondsen

Kies uit verschillende fondsen waar u maandelijks of eenmalig aan kunt doneren. Wij zorgen dat uw gift voor dit specifieke thema wordt gebruikt!

Thumbnail-TV-Bangladesh-Lepraziekenhuis.jpg

Lepraziekenhuis in Bangladesh

Het lepraziekenhuis in Bangladesh behandeld leprapatiënten, die grotendeels verstoten worden als ze niet op tijd behandeld worden.

EO-Run!

Onrecht in de kledingindustrie

Visie-Run!

Kindermisbruik op de Filipijnen

Noodhulp voor kinderen in Namibië

Header.jpg

Zie je mij?

Sinds 2000 is prostitutie in Nederland gelegaliseerd. Mensen die in de prostitutie werken, zijn sindsdien ZZP’er. Maar wat op het oog gewoon een tak van de entertainmentindustrie lijkt, is in werkelijkheid een schimmige wereld waar geweld en afpersing aan de orde van de dag zijn. Eva komt daarom met EO Metterdaad in actie voor Next Steps.

Teaser Tanzania gevangenis 01.jpg

Gevangenenzorg Tanzania

Collega Jan Willem Den Bok kwam in de gevangenis... In Tanzania. Dat was ook de bedoeling. In de uitzendingen zien we het werk van Dorcas daar.