brandimage logo Navigatie overslaan Menu

EO Metterdaad projecten

Hieronder vindt u een overzicht van actieve EO Metterdaad-projecten. Zoekt u afgesloten projecten, ga dan naar het afgeronde projecten-overzicht.

noodhulp-lesbos-vluchtelingen.jpg

Lesbos - Noodhulp

Vluchtelingenkamp Moria is overvol. Er is een ernstig tekort aan acute medicatie voor duizenden vluchtelingen. Help de getraumatiseerde vluchtelingen.

Guinee Teaser.jpg

Guinee - Medische zorg

In de binnenlanden van Guinee gaat er tijdens bevallingen vaak iets mis. Er is geen verloskundige hulp in de buurt. Geef voor de bouw van een kraamkliniek bij het Hope ziekenhuis.

Kameroen Teaser.jpg

Kameroen - Vluchtelingenkamp

Boko Haram pleegt nog steeds regelmatig aanslagen op christelijke dorpen in Nigeria. Tienduizenden mensen zijn gevlucht naar buurland Kameroen, om te ontsnappen aan het afschuwelijke geweld. De verhalen van overlevenden zijn verbijsterend.

thumbnail-guatemala.jpg

Guatemala - Hulp voor jongeren

Veel Guatemalaanse jongeren belanden door armoede in gangs en criminaliteit. Met uw hulp kunnen we hen uit deze visuele cirkel halen, en hen met het Evangelie in aanraking te brengen!

01 Rachel Malawi Teaser.jpg

Malawi - Toekomst

Metterdaad volgt drie inspirerende vrouwen in Malawi. Zij zetten zich met hart en ziel in voor een betere toekomst voor de nieuwe generatie. Elk op hun eigen manier: door kindhuwelijken tegen te gaan, door peuteronderwijs en door aids-preventie.

Hoop voor Zuid-Soedan meisje Thumbnail.jpg

Onderwijs in Zuid-Soedan

Naar school gaan voor meisjes in Zuid-Soedan is niet bepaald vanzelfsprekend. Ouders laten hen liever voor de koeien zorgen, om hen daarna vaak al op heel jonge leeftijd uit te huwelijken.

Venezuela Teaser.jpg

Vluchtelingen uit Venezuela

Bij de grens tussen Venezuela en Colombia verlaten zo’n 5000 Venezolanen per dag hun vaderland. Ze zijn op zoek naar voedsel, onderdak en medische zorg.

Roma afl 2 Thumbnail.jpg

Roma - Onderwijs

Onder andere via de radio horen de Roma in hun eigen taal over de onvoorwaardelijke liefde van Jezus Christus en dat ze Koningskinderen kunnen zijn!

Eva Ghana Thumbnail.jpg

Eva voor Ghana

Vrouwenmagazine EVA voert actie voor Ghana. Kinderen worden bevrijdt.

EO Metterdaad logo

Steun EO-Metterdaad

EO Metterdaad biedt hulpverlening aan mensen die leven in armoede of onrechtvaardige omstandigheden. Steun ons met uw gift!

EO Metterdaad fondsen

Metterdaad Fondsen

Kies uit verschillende fondsen waar u maandelijks of eenmalig aan kunt doneren. Wij zorgen dat uw gift voor dit specifieke thema wordt gebruikt!

Radio Mercy Ships Teaser.jpg

Metterdaad Radio Zomerserie - Hulpverlening 2.0

Er is de afgelopen decennia nogal wat verandert in hoe organisaties hun hulpverlening en zending vormgeven. Wat vroeger heel normaal was, gebeurt nu absoluut niet meer en andersom.

LEADS Sri Lanka Radio Teaser.jpg

Radio - Hulp in Sri Lanka

Kinderen worden vaak gewaarschuwd voor onveilige plekken, plekken waar gevaar schuilt, maar niet voor de plek die veilig zou moeten zijn: THUIS! Helaas is in Sri Lanka kindermisbruik een enorm probleem. #Luister

Oeganda Bijen Teaser.jpg

Oeganda - Bijen

Bijen zorgen voor honderden nieuwe banen en meer inkomen voor armen. Met een goede training kun je al snel aan de slag en het gaat ook nog eens gepaard met mooie bij-effecten.

Zuid-Afrika Teaser.jpg

Zuid-Afrika - Opvang

In Zuid-Afrika heerst veel armoede. Metterdaad reist naar dit land om 3 mooie projecten en hulpverleners te bezoeken en onder de aandacht te brengen.