brandimage logo Navigatie overslaan Menu

EO Metterdaad projecten

Hieronder vindt u een overzicht van actieve EO Metterdaad-projecten. Zoekt u afgesloten projecten, ga dan naar het afgeronde projecten-overzicht.

Oeganda Bijen Teaser.jpg

Oeganda - Bijen

Bijen zorgen voor honderden nieuwe banen en meer inkomen voor armen. Met een goede training kun je al snel aan de slag en het gaat ook nog eens gepaard met mooie bij-effecten.

Koeren Noodhulp Teaser.jpg

Koerden - Noodhulp

De Koerden zijn op de vlucht. Duizenden. Geef voor eerste levensbehoeften.

noodhulp-lesbos-vluchtelingen.jpg

Lesbos - Noodhulp

Vluchtelingenkamp Moria is overvol. Er is een ernstig tekort aan acute medicatie voor duizenden vluchtelingen. Help de getraumatiseerde vluchtelingen.

Guinee Teaser.jpg

Guinee - Medische zorg

De medici van het plattelandsziekenhuisje Hope Hospital vechten niet alleen voor de levens van hun patiënten, maar strijden ook dagelijks tegen de destructieve invloed van lokale medicijnmannen. Het geloof in hun gaven zit nog zo diepgeworteld in de cultuur, dat zieken soms maanden aan blijven modderen met hun aanpak, voordat ze zich in Hope Hospital melden.

Kameroen Teaser.jpg

Kameroen - Vluchtelingenkamp

Boko Haram pleegt nog steeds regelmatig aanslagen op christelijke dorpen in Nigeria. Tienduizenden mensen zijn gevlucht naar buurland Kameroen, om te ontsnappen aan het afschuwelijke geweld. De verhalen van overlevenden zijn verbijsterend.

Eva Ghana Thumbnail.jpg

Eva voor Ghana

Vrouwenmagazine EVA voert actie voor Ghana. Kinderen worden bevrijdt.

EO Metterdaad logo

Steun EO-Metterdaad

EO Metterdaad biedt hulpverlening aan mensen die leven in armoede of onrechtvaardige omstandigheden. Steun ons met uw gift!

EO Metterdaad fondsen

Metterdaad Fondsen

Kies uit verschillende fondsen waar u maandelijks of eenmalig aan kunt doneren. Wij zorgen dat uw gift voor dit specifieke thema wordt gebruikt!

Radio Mercy Ships Teaser.jpg

Metterdaad Radio Zomerserie - Hulpverlening 2.0

Er is de afgelopen decennia nogal wat verandert in hoe organisaties hun hulpverlening en zending vormgeven. Wat vroeger heel normaal was, gebeurt nu absoluut niet meer en andersom.

Mozambique Radio Teaser.jpg

Radio - School in Mozambique

De klaslokalen staan, de docenten staan klaar, maar er is nog geen toiletgebouw en dat is verplicht om te kunnen starten en hard nodig voor goede hygiëne en gezondheid van de kinderen.

Zuid-Afrika Teaser.jpg

Zuid-Afrika - Opvang

In Zuid-Afrika heerst veel armoede. Metterdaad reist naar dit land om 3 mooie projecten en hulpverleners te bezoeken en onder de aandacht te brengen.

Tanzania maandverband Teaser.jpg

Maandverband voor meisjes in Tanzania

Maandverband zorgt dat meisjes naar school gaan. De meeste ouders in Tanzania kunnen geen maandverband en zelfs geen onderbroeken voor hun dochters betalen. Uit schaamte gaan meisjes dan niet naar school wanneer ze ongesteld zijn. Help dit probleem op te lossen. Geef voor maandverband!