EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

EO Metterdaad projecten

Hieronder vindt u een overzicht van actieve EO Metterdaad-projecten. Zoekt u afgesloten projecten, ga dan naar het afgeronde projecten-overzicht.

Mongolie Teaser nu op tv.jpg

Mongolië - Daklozenopvang

Januari. We trekken onze sjaals nog eens strak tegen misschien een paar graden vorst. In Ulanbataar, de hoofdstad van Mongolië, vriest het nu zo’n 30 (!) graden. Je zou er maar dakloos zijn ...

Gefileerd thumbnail.jpg

Gefileerd

In aflevering 4 van 'Gefileerd' zie je hoe de vijf foodies gaan werken in de visindustrie. Daar leren ze meer over de schokkende ronselpraktijken op boten. EO Metterdaad komt in actie voor de visindustrie op Sri Lanka. Hier gaat veel geld om in de visserij, maar de vissers zelf profiteren hier nauwelijks van. Zij zitten vast aan wurgcontracten bij malafide opkopers.

Mozambique Kerstactie Teaser.jpg

Mozambique - Kerstactie

In maart trok de verwoestende cycloon Idai over Mozambique. Nu, negen maanden later zien we een ramp na de ramp. De voorraden eten zijn op. De mensen in de getroffen gebieden hebben honger; kinderen worden ziek. Helpt u deze kerst mee iets terug te geven?

Oeganda Bijen Teaser.jpg

Oeganda - Bijen

Bijen zorgen voor honderden nieuwe banen en meer inkomen voor armen. Met een goede training kun je al snel aan de slag en het gaat ook nog eens gepaard met mooie bij-effecten.

Zuid-Soedan oversroming Teaser.jpg

Zuid-Soedan - Noodhulp

De leden van het Christelijk Noodhulpcluster zijn gezamenlijk een actie gestart om hulp te bieden aan slachtoffers van de overstromingen in Zuid-Soedan. De organisaties willen voedsel uitdelen, materialen voor tijdelijke onderkomens en hygiënepakketten.

Koeren Noodhulp Teaser.jpg

Koerden - Noodhulp

De Koerden zijn op de vlucht. Duizenden. Geef voor eerste levensbehoeften.

Kameroen Teaser.jpg

Kameroen - Vluchtelingenkamp

Boko Haram pleegt nog steeds regelmatig aanslagen op christelijke dorpen in Nigeria. Tienduizenden mensen zijn gevlucht naar buurland Kameroen, om te ontsnappen aan het afschuwelijke geweld. De verhalen van overlevenden zijn verbijsterend.

Eva Ghana Thumbnail.jpg

Eva voor Ghana

Vrouwenmagazine EVA voert actie voor Ghana. Kinderen worden bevrijdt.

EO Metterdaad logo

Steun EO-Metterdaad

EO Metterdaad biedt hulpverlening aan mensen die leven in armoede of onrechtvaardige omstandigheden. Steun ons met uw gift!

EO Metterdaad fondsen

Metterdaad Fondsen

Kies uit verschillende fondsen waar u maandelijks of eenmalig aan kunt doneren. Wij zorgen dat uw gift voor dit specifieke thema wordt gebruikt!

Radio Mercy Ships Teaser.jpg

Metterdaad Radio Zomerserie - Hulpverlening 2.0

Er is de afgelopen decennia nogal wat verandert in hoe organisaties hun hulpverlening en zending vormgeven. Wat vroeger heel normaal was, gebeurt nu absoluut niet meer en andersom.

Oeganda school Radio Teaser.jpg

Radio - Helpen op de Afrikaanse manier

De organisatie Christian Childcare Programme in Oeganda zet zich in voor kwetsbare (wees)kinderen en weduwen. En hun aanpak? Help de familie om een weeskind op te nemen en zorg voor goede opleidingen èn doe het vooral op de Afrikaanse manier.

Zuid-Afrika Teaser.jpg

Zuid-Afrika - Opvang

In Zuid-Afrika heerst veel armoede. Metterdaad reist naar dit land om 3 mooie projecten en hulpverleners te bezoeken en onder de aandacht te brengen.

Tanzania maandverband Teaser.jpg

Maandverband voor meisjes in Tanzania

Maandverband zorgt dat meisjes naar school gaan. De meeste ouders in Tanzania kunnen geen maandverband en zelfs geen onderbroeken voor hun dochters betalen. Uit schaamte gaan meisjes dan niet naar school wanneer ze ongesteld zijn. Help dit probleem op te lossen. Geef voor maandverband!