EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

EO Metterdaad projecten

Hieronder vindt u een overzicht van actieve EO Metterdaad-projecten. Zoekt u afgesloten projecten, ga dan naar het afgeronde projecten-overzicht.

Op tv.jpg

Albanië - Zorg voor ouderen

EO Metterdaad is in Albanië waar we terug gaan naar het bejaardentehuis in Korca, dat jaren geleden dankzij uw giften gebouwd werd. Deze ‘Vila Kennedi’ is nog steeds keihard nodig: de vraag naar opvang is enorm en het aanbod beperkt.

Op tv.jpg

Tsjechië - Daklozenopvang

EO Metterdaad reist per auto af naar Tsjechië. Vanwege de slechte sociale voorzieningen leven daar veel mensen op straat.

Mongolie Teaser.jpg

Mongolië - Daklozenopvang

Het vriest er 's winters met gemak dertig graden: Ulanbaatar in Mongolië, de koudste hoofdstad ter wereld. EO Metterdaad bezocht daar twee jaar geleden de Nederlandse Corrie van der Esch. Zij helpt de daklozen die in de barre kou moeten overleven. Hoe is het nu met haar?

Op tv.jpg

MAF Suriname - Nieuwe hangar

De Nederlandse piloten van de MAF in Suriname halen heel wat halsbrekende toeren uit om de bevolking van de Surinaamse binnenlanden tot hulp te zijn. Om de vliegtuigen in topconditie te houden is een grotere, solide hangar nodig. Helpt u mee die te bouwen?

Guatamala kerk Teaser.jpg

Guatemala - Uit de armoede en geweld

Guatemala is één van de gevaarlijkste landen ter wereld. Armoede en criminaliteit zijn grote problemen. Veel jongeren belanden door armoede in gangs en criminaliteit.

Noodhulp Beiroet

01 Rachel Malawi Teaser.jpg

Malawi - Terugblik

EO Metterdaad volgde in 2018 drie inspirerende vrouwen die zich met hart en ziel inzetten voor een betere toekomst voor de nieuwe generatie. Hoe gaat het nu met deze vrouwen? Wij blikken terug.

EOMetterdaadFilipijjenThumbnail.jpg

Filipijnen - Kwetsbare kinderen

'Smokey Mountains' - Manila - zo heet de de plek in de Filipijnen, waar duizenden gezinnen afhankelijk zijn van de afvalindustrie. Of ze nou afval ophalen of werken op de fietstaxi, de gezinnen hebben een inkomen dat niet groter is dan 5 euro per dag. Young Focus geeft kwetsbare kinderen een perspectief door hun coaching en onderwijs te geven.

Corona Noodhulp Teaser.jpg

Corona raakt ons allemaal

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Daarom is EO Metterdaad een noodhulpactie gestart voor iedereen die lijdt onder het coronavirus.

Bangladesh 2020 Lepraziekenhuis Teaser.jpg

Bangladesh - Leprazorg

De verwoestende ziekte lepra is in Noord-Bangladesh nog verre van verdwenen. En daarmee de sociale uitsluiting van lepra-patiënten helaas ook niet. Dr. Rosario van het enige gespecialiseerde lepraziekenhuis in de regio: “Mijn patiënten worden niet als mensen, maar als beesten gezien.”

Albanie Teaser.jpg

Albanië - Ontwikkeling

Maak kennis met Albanië, de vergeten parel van de Balkan, dat zo lang zuchtte onder het juk van het communisme. De Albanezen leren hun eigen boontjes doppen en zo te ontsnappen aan armoede.

Moldavie Teaser.jpg

Moldavië - Ouderenzorg

Moldavië staat bovenaan alle Europese lijstjes staat waar je juist niet op wilt staan. Armste land, minst ontwikkelde bevolking, genegeerd door toeristen. Wat die cijfers betekenen voor het dagelijks leven van de bevolking ziet u deze maand bij EO Metterdaad.

Gefileerd thumbnail.jpg

Gefileerd

In 'Gefileerd' zie je o.a. hoe vijf foodies gaan werken in de visindustrie. EO Metterdaad komt in actie voor de visindustrie op Sri Lanka. Hier gaat veel geld om in de visserij, maar de vissers zelf profiteren hier nauwelijks van. Zij zitten vast aan wurgcontracten bij malafide opkopers.

Mozambique Kerstactie Teaser.jpg

Mozambique - Kerstactie

In maart trok de verwoestende cycloon Idai over Mozambique. Nu, negen maanden later zien we een ramp na de ramp. De voorraden eten zijn op. De mensen in de getroffen gebieden hebben honger; kinderen worden ziek. Helpt u deze kerst mee iets terug te geven?

Oeganda Bijen Teaser.jpg

Oeganda - Bijen

Bijen zorgen voor honderden nieuwe banen en meer inkomen voor armen. Met een goede training kun je al snel aan de slag en het gaat ook nog eens gepaard met mooie bij-effecten.

Zuid-Soedan oversroming Teaser.jpg

Zuid-Soedan - Noodhulp

De leden van het Christelijk Noodhulpcluster zijn gezamenlijk een actie gestart om hulp te bieden aan slachtoffers van de overstromingen in Zuid-Soedan. De organisaties willen voedsel uitdelen, materialen voor tijdelijke onderkomens en hygiënepakketten.

Kameroen Teaser.jpg

Kameroen - Vluchtelingenkamp

Boko Haram pleegt nog steeds regelmatig aanslagen op christelijke dorpen in Nigeria. Tienduizenden mensen zijn gevlucht naar buurland Kameroen, om te ontsnappen aan het afschuwelijke geweld. De verhalen van overlevenden zijn verbijsterend.

Eva Ghana Thumbnail.jpg

Eva voor Ghana

Vrouwenmagazine EVA voert actie voor Ghana. Kinderen worden bevrijdt.

EO Metterdaad logo

Steun EO-Metterdaad

EO Metterdaad biedt hulpverlening aan mensen die leven in armoede of onrechtvaardige omstandigheden. Steun ons met uw gift!

EO Metterdaad fondsen

Metterdaad Fondsen

Kies uit verschillende fondsen waar u maandelijks of eenmalig aan kunt doneren. Wij zorgen dat uw gift voor dit specifieke thema wordt gebruikt!

Corona Noodhulp Teaser.jpg

Radio - Corona raakt ons allemaal: blijf om elkaar geven

Ontdek wat deze noodhulpcampagne van EO Metterdaad, voor de slachtoffers van corona in binnen- en buitenland, precies inhoudt en wat corona voor het Metterdaad team zelf betekent.

Thumbnail-TV-Bangladesh-Lepraziekenhuis.jpg

Lepraziekenhuis in Bangladesh

Het lepraziekenhuis in Bangladesh behandeld leprapatiënten, die grotendeels verstoten worden als ze niet op tijd behandeld worden.

Zuid-Afrika Teaser.jpg

Zuid-Afrika - Opvang

In Zuid-Afrika heerst veel armoede. Metterdaad reist naar dit land om 3 mooie projecten en hulpverleners te bezoeken en onder de aandacht te brengen.

EO-Run!

Onrecht in de kledingindustrie

Visie-Run!

Kindermisbruik op de Filipijnen

Een kerst zonder kogels