EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

EO Metterdaad projecten

Hieronder vind je een overzicht van actieve EO Metterdaad-projecten. Zoek je afgesloten projecten, ga dan naar het afgeronde projecten-overzicht.

Project111.jpg

Steun EO Metterdaad

EO Metterdaad biedt hulpverlening aan mensen die leven in armoede of onrechtvaardige omstandigheden. Steun ons met jouw gift!

Teaser Thumbnail.jpg

Noodhulp voor India

De situatie in India, Nepal, Bangladesh en Pakistan is door een nieuwe variant van het corona virus desastreus. Het aantal besmettingen en doden lopen op naar recordhoogtes. Metterdaad komt in actie!

Thumbnail-Congo-Ziekenhuis.jpg

Ziekenhuis in Congo

In de uitgestrekte jungle van Oost-Congo is het ziekenhuis in Lolwa voor veel mensen hun enige toegang tot zorg. Tropenartsen Willem en Joanne proberen mensenlevens te redden met het weinige dat ze hebben.

Op tv.jpg

Helden van het luchtruim

Ken je het ‘MAF’-gezin Marijn en Noortje Goud nog? We volgden hun leven en werk in Angola in 2018 voor de serie ‘Bushpiloten’. Voor een nieuwe serie zoeken we hen weer op, maar vanwege corona nu tijdens hun verlof in Nederland.

Op TV.jpg

Zuid-Soedan - Doorzetters

In het gevaarlijke Zuid-Soedan helpt Agnes mensen die het moeilijk hebben. Vooral vrouwen worden vaak achtergesteld. En als ze dan ook nog eens een beperking hebben, is dat voor hen extra moeilijk.

Teaser Tanzania gevangenis 01.jpg

Gevangenenzorg Tanzania - Een terugblik

Collega Jan Willem Den Bok belandde een paar jaar geleden in de gevangenis...in Tanzania. Dat was ook de bedoeling. Samen met Mirjam van Dorcas blikt hij terug.

Op tv.jpg

Zie je mij?

Prostitutie. Wat op het oog gewoon een tak van de entertainmentindustrie lijkt, is in werkelijkheid een schimmige wereld waar geweld en afpersing aan de orde van de dag zijn. Eva komt daarom met EO Metterdaad in actie voor Next Steps.

OP TV.jpg

Christenen onder vuur in Nigeria

Duizenden Nigeriaanse christenen zijn gedood door verschrikkelijke moordpartijen van moslim extremisten. Miljoenen zijn gevlucht en hebben jouw hulp nodig! Met jouw gift krijgen slachtoffers van het gruwelijke geweld professionele traumazorg en leren voorgangers hoe ze christenen kunnen bijstaan.

Venezuela Teaser.jpg

Vluchtelingen uit Venezuela

In 2019 was EO Metterdaad in Colombia waar zo’n 5000 Venezolanen per dag binnenkwamen. Ze zijn op zoek naar voedsel, onderdak en medische zorg. Hoe gaat nu met de vluchtelingen in deze coronatijd?

Zuid-Afrika Teaser.jpg

Zuid-Afrika - Opvang - Terugblik

In 2018 reisde EO Metterdaad naar Zuid-Afrika waar veel daklozen leven. We volgden daar pastor Katleho Ncaphe die letterlijk zwervers van de straat houdt. Hoe gaat het nu in tijden van Corona?

Bangladesh 2020 Lepraziekenhuis Teaser.jpg

Bangladesh - Leprazorg

De verwoestende ziekte lepra is in Noord-Bangladesh nog verre van verdwenen. En daarmee de sociale uitsluiting van lepra-patiënten helaas ook niet. EO Metterdaad was vorig jaar in Bangladesh. We blikken terug met Masuma Parvin. Zij spoort in een zo vroeg mogelijk stadium lepragevallen op. Hoe gaat het nu in tijden van Corona?

Op tv.jpg (1)

Een kerst zonder kogels

Door oorlogsgeweld in de bergregio Nagorno-Karabach, zijn christelijke Armeniërs uit hun huizen verdreven en kunnen veel gezinnen nooit meer naar huis. De situatie is ingewikkeld en complex, maar feit is dat christenen in de knel zitten. Laten we hen niet vergeten! Help Armeense christenen in nood!

1Maaltijd - Laat 1maaltijd staan

Laat 1maaltijd staan, en doneer €5 voor mensen die honger lijden door de coronacrisis. Een bijzondere actie rondom Pinksteren vanuit verschillende hulporganisaties.

Corona Noodhulp Teaser.jpg

Corona raakt ons allemaal

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Daarom is EO Metterdaad een noodhulpactie gestart voor iedereen die lijdt onder het coronavirus.

Eva Ghana Thumbnail.jpg

Eva voor Ghana

Vrouwenmagazine EVA voert actie voor Ghana. Kinderen worden bevrijdt.

websitefonds22.jpg

Metterdaad Fondsen

Kies uit verschillende fondsen waar u maandelijks of eenmalig aan kunt doneren. Wij zorgen dat uw gift voor dit specifieke thema wordt gebruikt!

Thumbnail-TV-Bangladesh-Lepraziekenhuis.jpg

Lepraziekenhuis in Bangladesh

Het lepraziekenhuis in Bangladesh behandeld leprapatiënten, die grotendeels verstoten worden als ze niet op tijd behandeld worden.

MTD logo PNGPNGPNMG.png

EO-Run!

Onrecht in de kledingindustrie

Visie-Run!

Kindermisbruik op de Filipijnen

Voorkom kindhuwelijken in Nepal

MTD Pakistaanse Vrouwen Shoot--8.jpg

Versterking gezocht!

De ongelijkwaardige positie van vrouwen in Pakistan is schrijnend. Uitsluiting en geweld komen veel voor. Educatie is de oplossing: zo groeit hun eigenwaarde én het respect van hun man.