brandimage logo Navigatie overslaan Menu

EO Metterdaad projecten

Hieronder vindt u een overzicht van actieve EO Metterdaad-projecten. Zoekt u afgesloten projecten, ga dan naar het afgeronde projecten-overzicht.

aardbeving-mangkhut-filipijnen-noodhulp.jpg

Noodhulp Filipijnen

Half september raasde met een verwoestende kracht een zeer krachtige orkaan over de Filipijnen, met vele slachtoffers tot gevolg. Help en geef voor noodhulp! Steun EO Metterdaad.

Teaser aardbeving Lombok.jpg

Noodhulp Lombok

Op het Indonesische eiland Lombok zijn afgelopen dagen meerdere grote aardbevingen geweest. Deze hebben gezorgd voor veel schade. EO Metterdaad vraagt om uw steun.

Ecuador Teaser.jpg

Ecuador - Medische zorg

Jaap en Linda Bezemer wonen met hun vijf jonge kinderen samen met de Kichwa-stam in het Ecuadoriaanse regenwoud. Niet voor even, maar voor altijd.

Nepal Teaser zelfhulpgroep.jpg

Gehandicapten in Nepal

Gehandicapten worden in Nepal als verschoppelingen gezien. Bij de zelfhulpgroepen van Leprazending groeit hun zelfrespect en krijgen ze een lening voor een onderneming.

Teaser Rwanda.jpg

Kinderen in Rwanda

Kerk in Actie ondersteunt kwetsbare kinderen in Rwanda waar dat nodig is. Bijvoorbeeld door hen naar school te laten gaan en hen te helpen bij het omgaan met hiv-besmetting.

Teaser Tanzania gevangenis 01.jpg

Gevangenenzorg Tanzania

Collega Jan Willem Den Bok kwam in de gevangenis... In Tanzania. Dat was ook de bedoeling. In de uitzendingen zien we het werk van Dorcas daar.

Hoop voor Zuid-Soedan Teaser.jpg

Hoop voor Zuid-Soedan

Geef voor Hoop in Zuid-Soedan. Er is burgeroorlog en groot voedseltekort. Metterdaad wil samen met Red een Kind, Light for the World en Medair hulp bieden.

Thumbnail Water.jpg

Schoon drinkwater

Doreen en Jouvllet uit Oeganda moeten in totaal 4 uur per dag lopen voor water. EO Metterdaad en Tear werken als partners samen aan een waterproject voor Oeganda.

MAF vliegtuig Teaser Thumbnail.jpg

MAF in Zuid-Soedan

MAF wil graag een extra vliegtuig voor Zuid-Soedan, want de nood is er nog steeds zo hoog dat MAF amper aan de vluchtaanvragen kan voldoen.

EO Metterdaad logo

Steun EO-Metterdaad

EO Metterdaad biedt hulpverlening aan mensen die leven in armoede of onrechtvaardige omstandigheden. Steun ons met uw gift!

teaser-eva-metterdaad-in-colombia.jpg

Eva voor Colombia

Vrouwenmagazine EVA voert actie voor Colombia. Gevluchte vrouwen krijgen er een opleiding.

Netfoundation Radio Teaser.jpg

Metterdaad Radio Project

Veel jonge voorgangers zijn niet goed opgeleid. Om die reden dreigt de regering met kerksluiting. De organisatie Netfoundation biedt als oplossing lesmateriaal aan via internet.

EO Metterdaad fondsen

Metterdaad Fondsen

Kies uit verschillende fondsen waar u maandelijks of eenmalig aan kunt doneren. Wij zorgen dat uw gift voor dit specifieke thema wordt gebruikt!

Laat Jemen niet verhongeren!

De mensen in Jemen lijden ernstige honger door een voedselcrisis. Het land, getroffen door een vernietigende oorlog, heeft direct hulp nodig!