brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Gesloten EO Metterdaad-projecten

Hieronder vindt u een overzicht van afgeronde EO Metterdaad-projecten. Zoekt u lopende projecten, ga dan naar het open projecten-overzicht.

Afgeronde projecten

Kinderoffers in Oeganda

Het komt steeds vaker voor in Oeganda: kinderoffers. Help kinderen aan een veilige plek om ze uit handen van wichdokters te houden!

Oorlog Oekraïne

Ruim 1.5 miljoen onschuldige mensen zijn voor het dreigende geweld gevlucht. Metterdaad helpt oorlogsslachtoffers in het hele land.

Misbruik in Bolivia

Geef misbruikte en mishandelde meiden hun toekomst terug. Zonder opvang belanden veel van hen op straat. Steun deze meiden!

Conflict Zuid-Soedan

Sinds de splitsing van Soedan in 2011 zijn 165000 mensen naar het Zuiden gevlucht. Er is een groot tekort aan dokters en hulpgoederen.

Ebola uitbraak

De dodelijke ziekte ebola grijpt om zich heen in West Afrika. Met uw hulp kunnen we de getroffen families helpen en de uitbraak indammen!

Brazilië Salvador

Help Braziliaanse vissers

Er is een ongelijke strijd gaande tussen eenvoudige vissersgezinnen en de oprukkende petrochemische industrie.

Huisvesting Bangladesh

Gezinnen in Bangladesh leven onder erbarmelijke omstandigheden. Help gezinnen aan een eenvoudig huis.

kind filipijnen

Schoolverlaters Filipijnen

In arme wijken op de Filipijnen is het aantal schoolverlaters hoog. Help mee om deze straatkinderen weer naar school te krijgen!

Kindsoldaten in Soedan

Kindsoldaten vechten om hun normale bestaan terug te krijgen. Help deze kinderen met hun re-integratie!

Terug naar Burundi

In korte tijd moeten 40.000 vluchtelingen terug naar Burundi. ZOA begeleidt en helpt deze mensen. Help ook mee!

De zwakken in Moldavië

In Moldavië hebben ouderen en kinderen extra hulp en ondersteuning nodig. Stichting Hart voor Moldavië wil hen een toekomst bieden.

Straatkinderen in Mongolië

In Mongolië leven veel kinderen op straat. EO Metterdaad ondersteunt Corry die kinderen opvangt.

Voedsel voor Oeganda

De Church of Uganda wil meer voedselzekerheid in Oeganda te verbeteren. Vrouwen en kwetsbare kinderen hebben goed voedsel nodig!

Onderwijs in Colombia

In Colombia werken veel kinderen om te overleven. KerkinActie wil deze kinderen en hun families helpen.

Missiepost in Liberia

De missiepost is na een burgeroorlog helemaal verwoest. Jacob en Marjolein Kiefte herbouwen deze post in Liberia. Help met de herbouw!

Kinderarbeid M.-Amerika

Kinderarbeid is er nog steeds, ook in Midden-Amerika. Help KerkinActie om kinderen hun jeugd terug te geven. Doneer nu!

Help ziekenhuis Indonesië

In arme wijken op de Filipijnen is het aantal schoolverlaters hoog. Help mee om deze straatkinderen weer naar school te krijgen!

Christenen in Egypte

Spanning tussen christenen en moslims: Kloosters en kerken zijn verbrand en christenen worden bedreigd. Help hen!

Armoede in Tanzania

Armoede, ziektes en ondervoeding zijn grote problemen rond de Kilimanjaro, Tanzania. Steun deze mensen!

bijbelsmokkel noord korea

Bijbels voor Noord-Korea

In Noord-Korea heerst zware christenvervolging. Vluchtelingen uit Noord-Korea smokkelen bijbels in gigantische ballonnen.

Hongersnood Zuid-Sudan

De VN luidt de noodklok voor de hongersnood in Zuid-Sudan. Eén derde van de bevolking dreigt om te komen. Help hen in leven te houden!

Moeders in Afghanistan

In Afghanistan sterft 1 op de 25 vrouwen tijdens de zwangerschap of een bevalling. Training van lokale vroedvrouwen is hard nodig.

Verslaafdenzorg in Mexico

In Mexico heeft bijna elk gezin wel een familielid dat te kampen heeft met verslaving, met alle gevolgen van dien. De kerk biedt hulp.

Winter in Nepal

Het afgelegen district Mugu, Nepal, heeft door de barre winter gebrek aan voedsel. Dit brengt grote problemen. EO Metterdaad helpt.

Kleuters in Mozambique

Door de jarenlange burgeroorlog is er weinig hoop. Investeren in de nieuwe generatie is hard nodig! Help met het bouwen van kleuterscholen!

Moderne slavernij India

Miljoenen kinderen, vrouwen en mannen in India worden elke dag gedwongen om zwaar lichamelijk werk te doen.

Staaroperaties Indonesië

Blindheid door staar komt veel voor in het oosten van Indonesië. Light for the World helpt bij het terugdringen van deze onnodige blindheid.

Bijbelvertaling Tanzania

Voor veel mensen is de nationale taal een vreemde taal. Wycliffe Bijbelvertalers vertaalt de Bijbel in 8 lokale talen.

Gehandicapten in Tsjaad

Mensen met een beperking in Tsjaad hebben het heel moeilijk. Veel van hen leven in een sociaal isolement. Maar er is hoop!

Nederland Zingt Dag 2015

Levend Water: het thema van de Nederland Zingt Dag 2015! We vragen aandacht voor water, want water is van levensbelang.

Kerk in Myanmar

In Myanmar vormen christenen een kleine minderheid. Zij zijn echter, hoewel arm, sterk op hun omgeving gericht. Metterdaad steunt hen.

Verzoening Israel

Arab Vision wil graag een documentaire maken over verzoeningswerk tussen messias belijdende joden en Palestijnse christenen.

Boeren in Zuid-Afrika

Help het werk van Simon Schaaij in Zuid-Afrika! Boeren in dit arme land krijgen hulp bij het verdienen van geld door landbouw.

Ziekenhuis Zimbabwe

In Zimbabwe leven veel mensen onder de armoedegrens. Omdat medische zorg ombetaalbaar is, helpt Poor People Fund hen.

Vluchtelingen Myanmar

In Thailand leven 100.000 vluchtelingen uit Myanmar. De christelijke Karen-stam wordt in hun thuisland opgejaagd door de overheid.

indianen in Suriname

Jonge Indianen van Suriname gaan steeds vaker in Paramaribo naar de school. Voor de weekenden hebben ze een opvangplek nodig.

Kleuters in Namibië

Een officiële kleuterschool bestaat niet in Namibië. Toch is opvang en onderwijs van jonge kinderen heel belangrijk. Help Namibië!

Boerderij in Kenia

Een boerderij met hoop: een grote boerderij in Kenia vormt straatjongens om tot moderne boeren! Help en geef voor dit project.

Drinkwater Afghanistan

Metterdaad werkt samen met ZOA om putten voor schoon drinkwater in Afghanistan te slaan. Help ook en red zo vele levens!

Hulp aan Papoea

Nederlandse ontwikkelingswerkers helpen de Papoea's bij de snelle ontwikkeling van hun land door evangelisatie, zorg en educatie.

Radio-uitzending Somalië

Metterdaad werkt samen met Voice of New Life om in een land waar 99,7% moslim is, Gods boodschap te brengen.

Herinrichting kerk Kessab

Metterdaad helpt christenen in Kessab (Syrië) om hun kerk opnieuw in te richten. Steunt u dit radio-project ook? Lees meer!

Syrische vluchtelingen

De bittere kou en sneeuw eisen de eerste levens bij de Syrische vluchtelingen. Alleen met uw steun kunnen wij deze mensen helpen!

Luchthulp Zuid-Soedan

In Zuid-Soedan vinden wij een groot vluchtelingenkamp. Op enkele kilometers van dit kamp vandaan zijn rebellen actief.

BEAM Vluchtelingen

Het geweld van IS heeft een enorme impact op jongeren in Irak en Serie. Zij lopen trauma’s op en veel van hen hebben een uitzichtloze toekomst.

Straatmeisjes Nicaragua

Metterdaad is in Nicaragua, hier proberen we project Rachab te ondersteunen. Voor de juiste zorg voor jonge straatmeisjes.

Watersnood Myanmar

Door watersnood zijn ruim 1 miljoen mensen getroffen en moesten er 240.000 gezinnen hun huis uit. EO Metterdaad helpt deze mensen!

Herberg Europa

Europa heeft te maken met de grootste migratiestroom sinds de Tweede Wereldoorlog. Wat kunnen we doen om hen te helpen?

Wezen Mozambique

In Mozambique zijn er tientallen kinderen die moeten leven zonder ouders. Hulp hebben zij nodig, anders staan zij er helemaal alleen voor.

Training Mozambique

Het evangelie is aanwezig maar nog niet diepgaand, vrijwilligers worden getraind en daarvoor wordt uw donatie gevraagd.

Oogziektes Congo

Hier is er in een gebied wat zes keer groter is dan Nederland één oogdokter. Hulp heeft hij nodig om zoveel mogelijk oogziektes te verhelpen.

Jongerenradio Cambodja

Cambodja heeft een jonge generatie die na decennia ellende een nieuwe identiteit moet opbouwen. Trans World Radio helpt hen!

Training Ethiopië

35 stammen in Ethiopië zijn nog niet bereikt met het evangelie, voor toerusting en training van missionaire werkers wordt uw donatie gevraagd.

Naaiproject Brazilië

In Raposa is er amper werk voor meisjes. Velen kiezen voor de prostitutie om geld te verdienen. Wij kunnen hun leven positief veranderen!

Hulp Nepal

Nepal is 25 april getroffen door een ernstige aardbeving. Duizenden doden en gewonden zijn gevallen bij deze natuurramp. Help nu!

Jezus stripboek India

Wycliffe Nederland wil de verhalen van Jezus laten leven India. Met uw hulp kan het Jezus Messias stripboek straks verspreid worden.

Lokale kerk Java, Indonesië

Help investeren in het trainen van kerken op Midden-Java op het gebied van bijbelstudies, samenwerkingen aangaan en meer!

Medische zorg Madagascar

Op de wereldranglijst voor gezondheidszorg bungelt Madagascar onderaan, maar er is hulp onderweg in de vorm van een varend ziekenhuis!

Noodhulp Libanon

Libanon heeft haar deuren opengezet voor 1,5 miljoen vluchtelingen en heeft hulp nodig. Libanon krijgt te maken met een heftige winter.

Fietsen voor Kameroen

Landbouwvoorlichters fietsen naar nabijgelegen boerderijen en geven advies. Zo zijn zij straks niet afhankelijk van voedselhulp bij droogte.

Winterproject Moldavië

In een land wat geteisterd wordt door armoede is er nu aandacht voor kwetsbaarste groepen: de jongeren en de ouderen.

Vrouwen Vietnam

Elk jaar slaan Metterdaad en Eva de handen ineen voor Eva’s Goede Doel. In 2015 staat dit in het teken van onderdrukte Christenvrouwen.

Onderwijs voor Guatemala

In de zogenaamde ‘red-zones’ van Guatemala-Stad gaan veel kinderen niet naar school. Geweld en armoede vormen een groot probleem.

Jonge moeders Rusland

Mission Possible helpt moeders die uit een situatie komen van drugs- en alcoholproblematiek.

Prostitutie Griekenland

Gevluchte vrouwen en meisjes belanden in de prostitutie door grote geldnood. Steun EO Metterdaad om hen te helpen.

Trinity in Cambodja

De bandleden van Trinity zijn op reis in Cambodja. Ze logeren een week lang in een sloppenwijk vlakbij de hoofdstad.

Guerrillastrijd Colombia

Door het gewapende conflict zijn al ruim 3 miljoen Colombianen gevlucht. Help deze families een nieuw en veilig bestaan op te bouwen.

Meisjesbesnijdenis

Je laten besnijden omdat je anders volledig geïsoleerd wordt, of opstaan en strijden tegen deze gruwelijke vorm van verminking.

Koe zoekt gezin

Het leven in de bergdorpen van Albanië is zwaar. De organisatie Mensenkinderen geeft arme gezinnen een koe, een schaap of geit.

Evangelie Bangladesh

Op de nationale TV-zender van het islamitische Bangladesh heeft 3xM de unieke kans om Gods liefde te laten zien. Bereik: 161 miljoen mensen.

Kinderarbeid Ghana

Verkocht, weggegeven of de hoop op een betere toekomst. Het brengt Ghanese kinderen in een circuit van gedwongen en gevaarlijk werk.

Hongersnood Nigeria

Opnieuw is Nigeria negatief in het nieuws. Door terreurgroep Boko Haram dreigen tienduizenden kinderen de hongerdood te sterven!

Noodhulp Bootvluchteling

Duizenden vluchtelingen zijn aan hun lot overgelaten, van de Europese kusten tot aan de binnenlanden. Uw hulp is nodig.

BEAM voor Libanon

Jonge Syrische vluchtelingen en Libanese jeugd in een jongerencentrum. BEAM-actie, Metterdaad en Youth for Christ slaan de handen ineen.

Misbruik Filipijnen

Metterdaad steunt hulporganisatie International Justice Mission in de strijd tegen kindermisbruik voor de webcam.

Armoede Egypte

Caïro, een stad die we kennen uit de vakantiefolders. Maar wist je dat er in die stad ook mensen zijn die ternauwernood overleven?

Aidsslachtoffers Kenia

We horen er niet altijd zo veel over, maar nog steeds vechten velen tegen aids. Hulporganisatie Christ's Hope ondersteunt hen waar mogelijk!

Kerstactie Bosnië

20 jaar na de burgeroorlog zijn de verschrikkelijke gevolgen in Bosnië nog overal zichtbaar. Steun deze feestdagen de allerarmsten in het land!

Verzoening in Israël

Verzoening tussen Joden en Palestijnen en het doorbreken van haat voor elkaar, hulporganisatie Musalaha zet zich hier voor in. Steun hen ook!

Palestijnse ouderen

Als je ouder wordt, is het fijn dat mensen voor je willen zorgen. Veel Palestijnse ouderen krijgen die zorg echter niet! Helpt u hen?

Gehandicaptenzorg Albanië

Gehandicapte kinderen in Albanië krijgen niet de zorg die zij zo hard nodig hebben. Help mee zodat zij deze zorg wél kunnen krijgen!

Hoop voor Irak

Al 5 jaar is er oorlog in Irak en Syrië. Het aantal christenen is er gedaald van 1,5 miljoen naar 300.000. Is er nog hoop voor hen?

Lama boer in Bolivia

Zelfredzaamheid in Bolivia

Boeren in de hoogvlakten van Bolivia leren hoe ze een goede opbrengst kunnen krijgen en zelfredzaam kunnen worden.

Lepraziekenhuis in Bangladesh

Het lepraziekenhuis in Bangladesh behandeld leprapatiënten, die grotendeels verstoten worden als ze niet op tijd behandeld worden.

Eva in Namibië

Vrouwenblad EVA voert dit jaar actie voor kinderen in Namibië die opgroeien in sloppenwijken. Lees hier meer over de actie!

Ziekenhuis in Congo

Het jonge artsenechtpaar Willem en Joanne Folmer knapt in Congo een oud ziekenhuis op en biedt medische hulp aan de lokale bevolking.

Rolmodellen in Cambodja

In Cambodja hebben veel vrouwen met een beperking een zwaar leven. Ze worden als minderwaardig gezien en voelen zich ook zo.

Werkgelegenheid Burkina

In Burkina-Faso zorgen verschillende organisaties, elk op hun manier, voor duurzame werkgelegenheid in dit arme land! Bekijk de uitzendingen en zie wat uw steun kan betekenen.

Samen voor Haïti

De orkaan Matthew heeft Haïti grote schade toegebracht. Meer dan 1000 mensen overleefden het niet. Tienduizenden mensen zijn dakloos.

Bekijk acties die nu bezig zijn

Lopende projecten