EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Kenia afl.1

Het dagelijks leven in Kenia lijkt onbezorgd, maar schijn bedriegt. Een van de grootste problemen is nog altijd aids!

Kenia afl.2

Nog steeds overlijden veel mensen aan de gevolgen van aids. Ook ouders van jonge kinderen sterven en laten hen hulpeloos achter.

Kenia afl. 3

Andries Knevel is in Kenia en ziet met eigen ogen de gevolgen van de ziekte aids. Hij bezoekt slachtoffers en gaat langs bij een Care Point.

“Als aidsslachtoffer ben je een verstoteling!”

We horen er niet altijd zoveel over, maar er overlijden dagelijks veel mensen aan de gevolgen van aids, ook in Kenia. Desondanks heerst er nog steeds een groot taboe op de ziekte. Als slachtoffer wordt je door je eigen gemeenschap verstoten. Mensen willen geen contact meer omdat ze, door hun onwetendheid, bang zijn om besmet te raken.

 Metterdaad steunt hulporganisatie Christ's Hope. Zij willen deze mensen wél helpen, omdat zij vinden dat iedereen het verdient om te leven! Ze verlenen medische zorg, geven voorlichting om uitbreiding van het virus te voorkomen en brengen daarnaast de boodschap van het Evangelie van Jezus Christus. Vorig jaar konden door deze goede hulp 127 mensen zelfstandig verder. Voor ruim 500 kinderen betekende dit dat zij niet als weeskind hoeven te leven!

 Met uw hulp maken wij het mogelijk dat aidsslachtoffers en hun kinderen geholpen worden en ondanks hun ziekte een 'normaal' leven kunnen leiden. Vind u ook dat zij deze kans verdienen? Doneer dan nu!

Meer over aids

Wat willen wij gaan doen met uw gift?

EO Metterdaad ondersteunt met uw gift het werk van hulporganisatie Christ's Hope. Zij geven medische thuiszorg aan aidspatiënten waarbij ook aandacht is voor pastorale zorg.

Verder proberen zij verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarom geven zij voorlichting aan de hand van de Genesis Design methode. Dit is een op de Bijbelse boodschap gebaseerde voorlichtingsvorm. Ook  kinderen van aidsslachtoffers krijgen extra aandacht,  dit gebeurt in 'Care Points'. In deze centra krijgen zij na schooltijd huiswerkbegeleiding, een goede maaltijd en 'indien nodig' medische zorg. Zo helpt Christ's Hope de kinderen om te gaan met het verlies van, of de zorg voor, hun ouders. Ze stimuleren hen om te werken aan een betere toekomst! Christ's Hope wil de gebouwen waar de kinderen samenkomen graag verbeteren. Zo kan de organisatie de kinderen goede begeleiding en zorg bieden. Metterdaad wil hen daar graag bij helpen. U ook? 

Millicent, moeder van 2 kinderen én hiv-positief!

"Het gaat vandaag niet zo goed met mij". Millicent, een jonge moeder met 2 kinderen, is al een aantal jaar hiv-positief. Op een dag kwam haar man met een andere vrouw thuis.

"Ik moest zelfs haar kleding wassen en als ik daar iets van zei, dan sloeg hij mij! In die tijd ben ik besmet geraakt met het aids virus. Ik snap het niet, we werkten allebei hard en hadden genoeg." Toen haar man erachter kwam dat zij hiv-positief was, heeft hij haar verstoten. Doordat Millicent lange tijd te weinig te eten had, werkten haar medicijnen niet goed genoeg. De aidsremmende medicijnen functioneren alleen in combinatie met goed voedsel. Totdat Christ's Hope in haar leven kwam en haar hielp met voedsel en medicijnen was haar kans op overleven erg klein. Het werk dat de organisatie verricht, betekent voor aidspatiënten het verschil tussen leven en dood. Millicent: 'Zonder de hulp van Christ's Hope was ik waarschijnlijk al lang overleden!'   

Bekijk de huidige projecten

Ga