EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Bijbels smokkelen

Levensgevaarlijk


In Noord-Korea heerst zware christenvervolging. Vluchtelingen uit Noord-Korea smokkelen bijbels in gigantische ballonnen. Help mee!

Afgerond

Hete luchtballonen worden losgelaten richting Noord-Korea

Noord-Korea bijbelsmokkel

Vannacht regent het bijbels in Noord-Korea

Bijbels smokkelen naar Noord-Korea

In Noord-Korea heerst zware christenvolging. Noord Koreaanse vluchtelingen zoeken naar manieren om Gods Woord bij hun volksgenoten te brengen. Door de zware christenvervolging is het verspreiden van bijbels in Noord-Korea niet mogelijk. Vanuit Zuid Korea worden daarom bijbeltjes verspreid via luchtballonnen. Vlakbij de grens worden ze opgelaten en landen in Noord Korea. 

Noord-Korea is één van de meest onderdrukkende en geïsoleerde regimes van de wereld. De regering schendt stelselmatig de fundamentele mensenrechten van de burgers en christenvervolging is aan de orde van de dag. Het is streng verboden om iemand anders te vereren dan de leiders van het land. Christenen in Noord-Korea kunnen alleen in het diepste geheim hun geloof beleven.

Door deze christenvervolging wil EO Metterdaad de de Noord-Koreaanse vluchtelingen helpen bij het verspreiden van Nieuwe Testamenten door de lucht. Zij zetten zich actief in voor de verspreiding van het Evangelie onder hun volksgenoten, omdat naar hun mening alleen Gods Woord verandering kan brengen in Noord-Korea.

Bekijk de uitzending Direct doneren

Christenvervolging Noord-Korea: oude en nieuwe situatie

Oude situatie

  • Bijbels voor Noord-Koreanen zijn erg moeilijk te verspreiden via 'normale' smokkelroutes. Christenvervolging maakt dit bijna onmogelijk.

Christenvervolging in Noord-Korea
Noord-Korea: een verschrikkelijk land voor christenen. Het is één van de meest dictatoriale regimes van de wereld. Mensenrechten worden geschonden en christenen worden zwaar vervolgd. Het is streng verboden om iemand anders te vereren dan de leiders van het land. Hierdoor kunnen in Noord-Korea christenen alleen in het diepste geheim hun geloof beleven. Help deze mensen die gebukt gaan onder zware christenvervolging.

 

Nieuwe situatie

  • 2.700 Nieuwe Testamenten worden gedrukt en via ballonnen gedropt op Noord-Koreaans grondgebied.


Wat doen we met uw geld?
Met uw hulp worden in Zuid-Korea 2700 lichtgewicht Nieuwe Testamenten gedrukt in het Noord-Koreaanse dialect en per stuk in plastic verpakt. Vervolgens worden ze via ballonnen vanaf verschillende locaties  in Zuid-Korea gedropt op verschillende plaatsen in het zuiden van Noord-Korea. Eén nieuw testament kost slecht €5,-. Een hele ballon, met 15 nieuw-testamenten, kost €75,-. 

 

Andere EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Steun soortgelijke projecten

Meer over zending