EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Drinkwater in Afghanistan

Van levensbelang.

Geef voor dit bijzondere radioproject waarin we aandacht vragen voor schoon drinkwater in Afghanistan. Geef nu!

Afgerond

Radio: Schoon drinkwater

Luister de radio-uitzending terug over het ZOA-project in Afghanistan waar putten voor schoon drinkwater worden geslagen.

Aanleg van waterputten van levensbelang!

In de zomer wordt het in Afghanistan vaak boven de 40 graden.  Logisch dat je dan veel moet drinken, maar helaas is er een groot gebrek aan schoon drinkwater. Met name kinderen onder de vijf jaar lopen door het drinken van vervuild water diarree op en drogen snel uit bij deze hoge temperaturen.

Metterdaad steunt de aanleg van waterputten en latrines in Afghanistan. Ook wordt voorlichting gegeven over het belang van goede hygiëne en gezondheid.
Het programma heeft veel succes, want de kindersterfte daalt!

De organisatie ZOA werkt al jaren in Afghanistan en heeft pompen geslagen in o.a. Uruzgan. Graag breiden ze dit programma uit naar andere delen van dit immense land en momenteel wordt er gewerkt aan een water-sanitatie en hygiene programma in Noord- en Central-Afghanistan.

Miratam, Afghaanse vader van 6 kinderen.

De ervaring heeft geleerd dat gezinnen enorm geholpen worden als er schoon drinkwater voorhanden is. We kijken naar het leven van Miratam, een vader van 6 kinderen. Hij werd getraind over gezondheid, hygiëne en het belang van veilig drinkwater. Deze kennis heeft hem en daardoor zijn hele buurt geholpen. Tot nu toe beschikte hij niet over schoon drinkwater en moest ver lopen om water te vinden dat uiteindelijk niet schoon was - met alle gevolgen van dien. 

Miratam AfghanistanBovendien was zijn zoon van 11 jaar dagelijks verantwoordelijk om water voor het hele gezin te gaan halen en daardoor kon hij niet naar school. De pomp die in mijn buurt is geplaatst heeft daar een enorme verandering in aangebracht!

Andere EO Metterdaad-projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Steun soortgelijke projecten

Meer over armoede