EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

CHRISTENEN IN VIETNAM

EVA in de bres voor vervolgde vrouwen

Het Christendom wordt in Vietnam gezien als een inmenging van het westen. Kerken worden vernietigd en christenen bedreigd.

Afgerond

Vrouwen bidden en heffen de handen op in Vietnam

Radio over EVA in Vietnam

Een interview met Bianca Cooper en Lienske van de Berg

Bemoedig vervolgde Christenvrouwen Vietnam

Ook dit jaar slaan Metterdaad en Eva de handen ineen voor Eva's Goede Doel. En voor 2015 staat de samenwerking in het teken van onderdrukte Christenvrouwen in Vietnam. Op de ranglijst Christenvervolging staat het communistische land dit jaar op de 16e plek. Om te voorkomen dat christenen samenkomen worden spullen afgepakt en kerken vernietigd.

Met uw hulp kunnen wij christenvrouwen in Vietnam steunen. Door trainingen te geven over hun identiteit in Christus, door bijbelstudie's te organiseren en door lees en schrijf lessen aan te bieden kunnen we deze vrouwen bemoedigen. Samen kunnen we hen sterken in het geloof temidden van vervolging.

Doneer direct

Situatie Vietnam & wat doen wij?

Vietnam, een land met ruim 90 miljoen inwoners, is één van de weinige overgebleven communistische staten. Het regeringsbeleid wordt sinds 1976 bijna volledig bepaald door de Communistiche Partij.

Het christelijke geloof wordt gezien als buitenlandse inmenging en christenen als geheime agenten van het Westen. Groepen die samenkomen worden nauwlettend in de gaten gehouden door de regering. Kerken moeten al hun activiteiten registreren en de namen van hun leiders doorgeven. Meerdere christenen zitten in de gevangenis, onder het officiële voorwendsel dat ze de regering omver willen werpen. De kerk in Vietnam heeft het niet gemakkelijk en heeft onze steun hart nodig!

 -Kijk voor evenementen en updates rond Eva's Goede Doel op desite van Eva.

-Eva's Goede Doel is een samenwerking met Women-to-Women, het vrouwennetwerk van hulporganisatie Open Doors.

We steunen christenvrouwen met deze programma's:

Priscilla-training. Hierbij ontwikkelen christenvrouwen in Vietnam hun talenten en leren zij zichzelf beter kennen. Een levensveranderende, tweejarige opleiding waar vrouwen ontdekken hoe ze sterk kunnen zijn, temidden van vervolging om hun geloof in Jezus Christus.

Tyrannus Bijbelschool. Vrouwen die na afloop van de Priscilla-training meer bijbelonderwijs willen ontvangen, kunnen deelnemen aan het programma van de Tyrannus Bijbelschool. Trainingen die o.a. gegeven worden zijn: 'Dat ik Hem mag kennen', 'Goed leiderschap' en 'Christelijke counseling'.

Lees- en schrijflessen. Ongeveer 80% van de Vietnamese christenen is analfabeet. Dit vormt een belemmering in het dagelijkse leven en draagt eraan bij dat christenen worden achtergesteld. De lees- en schrijflessen helpen hen hierbij en bovendien kunnen ze zelf uit de Bijbel lezen. De lessen vergroot hun kans op werk, versterkt hun eigenwaarde en stimuleert hun Bijbelkennis en geestelijke groei.

  • Met een gift van €50 kan een vietnamese vrouw de tweejarige Priscilla-training volgen 
  • Voor €70 kan ze daarna eventueel deelnemen aan de Tyrannus Bijbelschool
  • Voor €20 kan een vrouw lees en schrijf lessen ontvangen

 

 

Huong: van Boeddhist naar Christen

Persoonlijk Vietnam

Vietnamezen die christen worden krijgen regelmatig te maken met bedreigingen door familieleden of dorpsgenoten. Dit overkwam Huong* uit het noorden van Vietnam. Ze komt uit een boeddhistisch gezin, maar kwam op latere leeftijd tot geloof. "Mijn familieleden, die vrome boeddhisten of communisten waren, ontdekten al gauw dat ik christen was geworden en actief was in de kerk. Toen ik mijn moeder een keer opzocht confronteerden ze me hiermee. Met een grote groep kwamen ze om me heen staan en sloegen me. Ze riepen dat ik een schande was voor de familie. Ik had pijn, zowel van binnen als van buiten", vertelt Huong, "maar ik kon Christus niet verlaten."

* Pseudoniem

Andere EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten