EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Eva voor Colombia

Vrouwenvaktrainingen in de sloppenwijken

Vrouwen die gevlucht zijn voor de burgeroorlog, krijgen een opleiding en nieuw toekomstperspectief.

Afgerond

Eva in actie - Vrouwen in Colombia

In Colombia is recent de vrede getekend tussen de FARC en de regering, maar nog steeds leven miljoenen ontheemden in de sloppenwijken van steden als Cartagena en Bogota. De vrouwen hebben geen opleiding, geen perspectief en hebben te kampen met extreme armoede en onveiligheid. Dankzij vaktrainingen van Conviventia, een partnerorganisatie van Woord & Daad in Nederland, krijgen deze vrouwen kans op een nieuwe toekomst.

EO Metterdaad en Eva slaan de handen ineen voor Eva's goede doel. Helpt u de vrouwen in Colombia?

De situatie in Colombia

Het Zuid-Amerikaanse land Colombia heeft een kleine vijftig miljoen inwoners, waarvan bijna de helft in de steden woont. Bogota is de hoofdstad, en heeft ook verreweg de meeste inwoners: acht miljoen. De economie in Colombia is sterk groeiend, maar de verschillen tussen rijk en arm zijn groot. Vooral de vele vluchtelingen, die leven in de sloppenwijken, hebben het zwaar. Criminele bendes maken gretig gebruik van het feit dat nog steeds velen van hen geen dak boven hun hoofd hebben. Ze verkopen hen een stukje land dat officieel niet eens van hen is en dat soms levensgevaarlijk is om te bewonen, omdat de modder en regenval sommige hutjes doen wegspoelen. De vluchtelingen zitten 'vast' in de sloppenwijk: hun geld is op, een dagelijks busticket naar het stadscentrum, waar werk en opleiding zijn, is te duur. Wie geen opleiding heeft, moet het doen met een eenvoudig baantje. 'Recyclen' bijvoorbeeld, wat inhoudt dat je plastic flessendoppen van straat raapt en hiermee zo'n anderhalve dollar per dag verdient.

Eva's Goede Doel ondersteunt vaktrainingen

Eva's goede doel ondersteunt Conviventia, partnerorganisatie van Woord en Daad. Conviventia verzorgt korte vaktrainingen van ca. drie maanden voor vrouwen. Zo kunnen deze vrouwen in de toekomst in hun eigen levensonderhoud voorzien, en ze leren tijdens de training ook God kennen.

Kijk voor evenementen en updates over Eva's goede doel op de website van Eva.

Meer projecten van EO Metterdaad

Lopende projecten Afgeronde projecten

Doneer voor Eva in actie voor Colombia

Doneer