EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Kinderen met een beperking

krijgen in Albanië nauwelijks goede zorg!

Metterdaad wil de enthousiaste dokter Bimi graag helpen bij het ontwikkelen van betere zorg. Helpt u ook mee?!

Afgerond

Albanië afl.1

Wij gaan op bezoek bij Ana. Zij is 22 jaar oud en is verlamd geraakt na koorts. Zij gaat naar het opvangcentrum van Kom over en help.

Albanië afl.2

Metterdaad is bij de dagopvang van Kom over en help. We ontmoeten Kristy, één van de kinderen die naar de dagopvang gaat.

Albanië afl.3

In Albanië wonen naar schatting 120.000 kinderen met een beperking. Kom Over En Help zet zich voor hen in en probeert het tij te keren.

Albanië: slechts 2 uur vliegen, maar toch een totaal andere wereld!

Kinderen die overlijden door gebrek aan goede zorg… Dat is de huidige situatie van de gehandicaptenzorg in Albanië! Ouders schamen zich vaak voor hun kind en veel kinderen komen bijna niet buitenshuis.  

 Dokter Bimi, van hulporganisatie Kom Over En Help, kon het leed van de kinderen niet langer aanzien en is daarom gestart met de beperkte middelen die hij ter beschikking had. Metterdaad wil hem graag helpen om een ruimte in te richten met goede fysio apparatuur en andere voorzieningen. Zo kan hij de kinderen veel beter helpen en hun situatie verbeteren. Ook kinderen met een mentale beperking krijgen hulp en kunnen dankzij spraaklessen en ontwikkelingstherapie zelfs weer naar school!

Bekijk de huidige projecten

Ga