EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

GELOOF, HOOP & SYRIE

Help Syriërs met een nieuwe start! 

Ze houden hoop en geloven in een nieuw begin.

Afgerond

Geloof, Hoop & Syrië afl. 3

Syrische kinderen hebben vaak een paar jaar onderwijs gemist. Ze kunnen niet zomaar weer naar school in hun gastland. Daarom krijgen ze eerst bijscholing.

Geloof, Hoop & Syrië afl. 4

Dankzij training kunnen Syrische mannen aan de slag in de boomgaarden. En het biedt ze perspectief voor de toekomst!

25 minuten special

Arjan Lock is in Libanon om verhalen van hoop te vertellen over Syrische vluchtelingen.

Syriërs houden hoop en geloven in een nieuw begin

Na zes jaar oorlog zijn grote delen van Syrië compleet verwoest. Schade en leed zijn enorm, het land ligt in puin. Toch horen we in en om die puinhopen verhalen van hoop. Van kerken die onvermoeibaar hulp blijven bieden. Van mannen en vrouwen die zijn teruggekeerd naar Syrië om een nieuw leven op te bouwen, of zich daarop voorbereiden. Van vluchtelingen die in buurlanden werken aan hun toekomst. Ze houden hoop en geloven in een nieuw begin. 

Geloof, Hoop en Syrië

De Kerstcampagne ‘Geloof, Hoop en Syrië’ vertelt deze verhalen van hoop. Van Syrische vluchtelingen die hoop houden op een nieuw leven. Van een bakkerij die herbouwd wordt zodat er weer brood is in de stad. Van dominees die terugkeren en leren getraumatiseerde mensen te steunen. Van vrouwen en mannen die via een microkrediet weer voor hun gezin kunnen zorgen.

Aan Tafel voor Syrië

Jij kunt hen helpen! Deel je tafel in deze maand van Kerst en gezelligheid met familie en vrienden, en doe zo mee met ‘Aan Tafel voor Syrië’. Daarmee zamel je geld in voor Syrische vluchtelingen. Want naast geloof en hoop is geld onmisbaar om een nieuw leven op te bouwen: onderwijs voor kinderen, herbouw van huizen en verwerking van trauma’s.

Doneer direct Deel je Tafel
Banner Geloof Hoop Syrie 01.jpg

In Syrië gaan puin en hoop hand in hand

Na zes jaar bloedige oorlog ligt Syrië in puin. Steden als Damascus, Homs en Aleppo zijn ruïnes geworden. De infrastructuur, scholen en ziekenhuizen zijn volledig vernield. 11 miljoen Syriërs (de helft van het totaal aantal inwoners) ontvluchtten hun steden en dorpen.

De oorlog is nog steeds gaande en de tragiek lijkt onoplosbaar. Maar tussen het puin zien we hoop en beginnend herstel. We horen de moedige verhalen van kerken die gebleven zijn om hulp te geven. Van Syriërs die terugkeerden naar hun verwoeste woonplaatsen om daar hun leven weer op te bouwen. Van vluchtelingen die in buurlanden werken aan hun toekomst. We zien mensen die hoop hebben, en geloven in een nieuwe toekomst voor zichzelf en hun families.

Puin en hoop gaan hand in hand in Syrië. Help mee om de hoop van de Syriërs werkelijkheid te laten worden.

Lees meer over de huidige situatie >

Lees over het conflict en de betrokken partijen >

Hoop voor Syrische kinderen

Kerstcampagne 'Geloof, Hoop & Syrië'

Aan Tafel voor Syrie

In de kerstcampagne ‘Geloof, Hoop en Syrië’ vertellen EO Metterdaad, Kerk in Actie, Dorcas en World Vision het verhaal van geloof, hoop en beginnend herstel in Syrië en vragen we Nederlanders de hoop van deze Syrische mensen werkelijkheid te maken. Met je gift help je Syriërs direct met bijvoorbeeld onderwijs, herbouw, traumazorg en het vinden van werk. Daar is veel geld voor nodig, want met alleen hoop kunnen Syriërs geen nieuw leven opbouwen.

Doe mee en geef ook! Kijk op www.aantafelvoorsyrie.nl

Geef voor vluchtelingen wereldwijd!

Doneer