EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Op zoek naar dat beetje geluk

De vluchtelingen crisis vanuit alle kanten

De nood is nog altijd hoog, dagelijks stromen er duizenden vluchtelingen Europa binnen. Vier bekende Nederlanders laten de verhalen zien van alle kanten.

Afgerond

Herberg Europa: Vluchtelingen op Lesbos

Het vluchtelingenprobleem neemt proporties aan die we niet meer kunnen bevatten. Grote groepen mensen verlaten huis en haard in de hoop een veilig  heenkomen te vinden in ons werelddeel. In Herberg Europa gaan Frank Lammers, Susan Visser, Guus Meeuwis en Tygo Gernandt in binnen-en buitenland op zoek naar de vluchtelingen en naar de mensen die doen wat ze kunnen om de ontheemden te helpen. 

Guus Meeuwis bezoekt op Lesbos onder andere twee projecten die EO Metterdaad steunt. Hij laat zien onder welke omstandigheden de vluchtelingen aan land komen en hoe de vrijwilligers hen helpen, zonder deze vrijwilligers zou er vrijwel geen hulp zijn.

Gelukkig is er hulp mogelijk voor deze mensen die in hun eigen land niet veilig zijn. Helpt u ons mee?

Guus Meeuwis op LesbosAfbeeldoingguushelpt

Stichting Starfish

In Herberg Europa bezoekt Guus Meeuwis de stichting Starfish. Een jaar geleden kan Melinda McRostie het vanuit haar restaurant in de haven van Molyvos (Lesbos) niet langer aanzien. Ze besluit de vluchtelingen die zonder iets aan land komen, te helpen. Een jaar later is haar werk gegroeid tot een grote stichting die met de hulp van vele vrijwilligers de bootvluchtelingen onder andere voorziet van eten, dekens, drinken en de nodige medische begeleiding.

Stichting Bootvluchteling

Daarnaast helpt Guus Meeuwis mee bij de Stichting Bootvluchteling. Deze Nederlandse stichting zet zich sinds afgelopen zomer in voor de bootvluchtelingen. Met vele bevlogen vrijwilligers bieden ze hulp aan de meest kwetsbare groepen vluchtelingen, zoals (zwangere) vrouwen, ouderen en kinderen. Zij verlenen eerste hulp, zowel medisch als op het gebied van voedsel en onderdak.

U kunt ook andere projecten voor de bootvluchtelingen steunen.

 

Alle EO-Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten