EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Herinrichting kerk Kessab 

Metterdaad helpt deze gemeente weer hun geloof te uiten.

Door IS zijn er veel kostbare verwoestingen gedaan bij deze kerk. Metterdaad helkpt de gemeente met zich herpakken door geld te geven voor herinrichting. 

Afgerond

Doorpakken na verwoesting.

In maart 2014 vielen IS-strijders het dorp Kessab in Noord-West Syrië aan. De bewoners konden net op tijd ontkomen en vluchtten naar het Zuiden. IS richtte grote verwoestingen aan, niet alleen aan de huizen, winkels en hotels, maar ook aan kerken. In de Armeense Evangelische Kerk werd brand gesticht, waardoor interieur, bijbels, zangbundels en geluidsinstallatie en de eeuwenoude kerkelijke administratie verloren gingen. Drie maanden later werd het dorp weer heroverd en konden de bewoners terug. De arme bevolking - voor een groot deel afhankelijk van toerisme - werd zwaar getroffen.

Het project

Het project

De muren van de kerk zijn herbouwd en weer van verf voorzien. Het dak is gerepareerd en momenteel wordt er aan het herstel van de vloer gewerkt. Onze financiële steun wordt gevraagd voor de inrichting en dan met name voor  de aanschaf van banken.

Effect voor de lokale bevolking

De banken zullen worden gemaakt door locale meubelmakers.  Dit zorgt dan ook weer voor een stukje werkgelegenheid. Herstel van de kerk zal het weer mogelijk maken dat de diensten beter georganiseerd kunnen worden en de boodschap van Hoop weer zal klinken. Als de kerk weer helemaal klaar is zal deze ook gebruikt gaan worden door naburige dorpen, waarvan de kerk vernield is. 

Wilbert en Rima

Wilbert en Rima van Saane wonen en werken in Libanon. Wilbert is studentenpastor aan een Armeense Universiteit in Libanon en Rima is libanese en geeft les aan de Near East School of Theology. Zij hebben te maken met studenten uit de getroffen gebieden en kennen de verhalen van wat hen en hun gezinnen overkwam uit de eerste hand. Voor het laten maken van banken wordt uw financiële bijdrage gevraagd, want de bevolking in Kessab heeft weinig inkomsten meer door het optreden van IS.

Andere Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Geef nu voor Herinrichting kerk Kessab

Doneer direct