brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Hongersnood Nigeria

Boko Haram vernielt Nigeria

Door terreurgroep Boko Haram dreigen tienduizenden kinderen de hongerdood te sterven! Samen kunnen we dit stoppen!

Afgerond

Nigeria afl.1

Zo'n 1,5 miljoen Nigerianen zijn nog altijd op de vlucht voor het geweld van de terreurgroep Boko Haram. Arjan Lock ziet de wanhoop hier.

Nigeria afl.2

Arjan Lock bezoekt een klein dorpje in Nigeria. Althans, wat er nog van over is, want de terreurorganisatie Boko Haram verwoestte het.

Nigeria afl.3

Het Noorden van Nigeria is niet alleen geteisterd door de terreurgroep Boko Haram, de getraumatiseerde inwoners hebben nu ook geen schoon drinkwater meer.

"Tienduizenden kinderen dreigen te sterven als de hulp uitblijft!"

Nog niet zo lang geleden voerden wij al actie voor Nigeria. Misschien kunt u het zich nog wel herinneren, het waren hartverscheurende beelden! De afgelopen tijd is het Nigeriaanse leger een groot offensief gestart om Boko Haram terug te drijven. Hierdoor konden de gereedstaande hulporganisaties eindelijk weer het gebied in. De situatie die ze aantroffen was schrijnend!

In de tijd dat Boko Haram de macht uit maakte, is de landbouw en veeteelt zwaar verwaarloosd. Daardoor zijn er nu grote voedseltekorten ontstaan. Zo'n 14 miljoen mensen zijn afhankelijk van humanitaire hulp. De tekorten zijn zo nijpend geworden dat zonder extra hulp tienduizenden kinderen te komende maanden de hongerdood zullen sterven.

Metterdaad komt in actie en wil samen met u het tij keren, zodat deze kinderen gered worden. Help ook mee en doneer nu!

Behoud kinderen voor de hongerdood!

Doneer direct