brandimage logo Navigatie overslaan Menu

TV-uitzendingen

Een door doeken omringde vrouw kijkt aandachtig rond

Zuid-Sudan afl. 1

Carla van Weelie gaat op stap met de hulporganisatie Medair. In de vluchtelingen kampen geven zij medische hulp en noodrantsoenen. In het medisch team werken Zuid-Sudanezen die zelf ook gevlucht zijn en in het kamp wonen. Zij bieden levensreddende hulp aan hun volksgenoten.

Baby slaapt tegen de borst van zijn moeder

Zuid-Sudan afl. 2

De kleine Nino is zo ondervoed dat hij geen energie meer heeft om te reageren. Hij is 15 maanden en zit nauwelijks boven zijn geboortegewicht. 'Als we nu niets doen dan gaat hij het niet overleven.' vertelt Mirjam, een verpleegster van Medair. Zonder hulp zullen 50.000 kinderen overlijden aan ondervoeding.

Tanzaniaanse kinderen dragen waterflessen uit de rivier

Zuid-Sudan afl. 3

Vluchtelingen kamp Wonthow ligt aan de oevers van de Nijl. Maar het water uit de Nijl is vervuild en maakt de mensen ziek. Liz is waterdeskundige van hulporganisatie Medair en heeft, met hulp van de vluchtelingen, een waterzuiveringsinstallatie gebouwd. Maar dit is te weinig voor de mensen die in dit kamp wonen.

Vrouw breit kleding in Tanzania

Zuid-Sudan afl. 4

Het is regenseizoen in Zuid-Sudan en in het vluchtelingenkamp is het een enorme modderbende. Op de drassige grond heeft Medair een provisorische kliniek gebouwd. Hier krijgen zwangere vrouwen de broodnodige zorg en voorlichting. Carla ontmoet Sara, ze is 17 jaar en zwanger van haar tweede kindje. Doordat ze ernstig ondervoed is loopt haar leven en dat van haar kindje gevaar.

Steun soortgelijke projecten

Lees meer