EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Geef voor huisvesting

Help gezinnen in Bangladesh

EO Metterdaad helpt mensen in Bangladesh die leven onder slechte omstandigheden.

Afgerond

Vrouw wordt geïnterviewd in Bangladesh

Bangladesh 1

Bekijk het verhaal van Rajiya.

Fietsers en auto's in Bangladesh

Bangladesh 2

Bekijk het verhaal van Bandhari.

Gezin voor hun hutje in Bangladesh

Bangladesh 3

Bekijk het verhaal van Alta Banu.

Huizen voor Bangladesh

Op het platteland in Bangladesh heerst grote armoede. Men leeft vaak in bouwvallige huizen. Er is gebrek aan schoon drinkwater en de hygiëne is vaak slecht. Goede huisvesting doorbreekt deze spiraal en naast dat het bijdraagt aan het verbeteren van leefomstandigheden, gezondheid, economische ontwikkeling en veiligheid, geeft het mensen bovendien ook weer een gevoel van eigenwaarde.

Bekijk afleveringen

Oude en nieuwe situatie

Sloppenwijken in Bangladesh

Oude situatie

  • Bouwvallige huizen
  • Geen schoon drinkwater
  • Slechte hygiëne
Runderen drinken in Bangladesh

Nieuwe situatie

  • Stevige huisjes
  • Goede sanitaire voorzieningen
  • Opbrengsten tot nu toe: €281.074,08

Metterdaad steunt het huizen-project van Woord en Daad. Dit jaar willen ze 1000 huisjes bouwen die bestand zijn tegen de storm en de jaarlijkse overstroming. Een betonnen bodem en sterke golfplaten muren en dak zal de gezinnen droog houden. Hierdoor zullen ouders en kinderen veilig zijn en niet bij elke storm voor hun leven hoeven vrezen.

Het doel van dit project is het bouwen van low-cost huizen met goede water- en sanitairvoorzieningen. Deze huizen zijn bestemd voor de arme families in de rurale gebieden. Hiernaast willen de betrokken locale partnerorganisaties (zoals CSS, GUK en SUS) met de eigenaren van deze huizen werken aan de bewustwording van een goed en effectief gebruik van microkredieten in de vorm van een 'micro-hypotheek'. Het betreft een revolving fund, een lening die binnen zeven jaar terug moet worden betaald. 

Persoonlijk verhaal Alta Banu

Verhaal -Alta -Banu -BangladeshBangladesh is eigenlijk één grote delta. Het land is zo overbevolkt dat de mensen ook op de gevaarlijke plekken moeten gaan wonen. Elk jaar in de regentijd stijgt het water en overstromen de laaggelegen gedeelten. Huisjes, gemaakt van riet en modder, stromen weg, vee verdrinkt, oogst verrot en voorraden gaan schimmelen. Alta Banu woont in zo'n huisje en vertelt hoe ze dubbel hard moet werken, omdat haar man ziek is. Haar drie zoontjes moeten helpen met haar kleine handeltje op de markt. "Als het water stijgt dan verrotten de voorraden voor de verkoop. Dan zijn we terug op af." Met het hoger gelegen huisje van beton, gerealiseerd door het project, kan zij haar gespaarde geld gaan investeren in nieuwe koopwaar en kunnen haar zoontjes naar school gaan.

Andere EO-Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Steun soortgelijke projecten

Lees meer