EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Vakonderwijs
in Kenia

Kansen voor jongeren

Edukans biedt jongeren een kans om goed onderwijs te volgen. Ze krijgen een steuntje in de rug, op weg naar zelfredzaamheid.

Afgerond

Edukans in Kenia

Lovell is arm, maar krijgt dankzij Edukans alsnog de mogelijkheid om een vakopleiding te volgen in de horeca, waar de kans op een baan groot is.

De hotelschool

Dankzij Edukans kunnen jongeren als Ricky en Vivian een opleiding volgen in de horeca en zo hoop hebben op een betere toekomst.

Nairobits

Maak kennis met Kevin Muse uit Kenia. Dankzij de ICT-opleiding 'Nairobits' werkt hij aan een nieuwe toekomst, na een verleden vol drugs en verkeerde keuzes.

Onderwijs voor kansarme jongeren in Kenia

Edukans biedt jongeren een kans om goed onderwijs te volgen. Één van de projecten helpt jongeren als Lovell en Ricky om een hotelschool te volgen. Ze krijgen een steuntje in de rug, op weg naar zelfredzaamheid.

In Kenia is werkeloosheid onder jongeren enorm hoog. Gek genoeg hebben bedrijven tegelijk grote moeite om gekwalificeerd personeel te vinden. Om de kwaliteit van het vakonderwijs te verbeteren is Edukans, onze projectpartner, gestart met de 7-steps formule. Van de jongeren die op deze manier getraind worden heeft 75% binnen 6 maanden een baan!

Talloze jongeren in Kenia, waaronder veel wezen, wachten nog op een plek op één van deze opleidingen. Metterdaad vraagt uw bijdrage voor de opleidingskosten. Daarmee helpt u hen aan een diploma. Dit vormt de springplank voor een toekomst waar ze van dromen: vast werk en inkomen om voor zichzelf en hun vaak straatarme familie te kunnen zorgen.

Hotelschool Doneer
Bedankt header Kenia Lovell.jpg

Onderwijsexpert Edukans geeft jongeren trainingen

Maak komende weken kennis met de wezen Lovell en Ricky uit Kenia. Beiden hebben niet genoeg geld om eten, onderdak en schoolgeld te betalen. Heel lang ziet hun toekomst er somber uit. Zij zijn niet de enigen. Kenia telt veel wezen. Ze belanden vaak werkloos op straat of ze zorgen thuis voor hun broertjes of zusjes.

Onderwijsexpert Edukans geeft deze jongeren trainingen in de ICT of in het hotelwezen. Ook Lovell en Ricky krijgen deze kans en worden opgeleid om in een hotel te gaan werken. Door het groeiende toerisme in Kenia is er namelijk grote behoefte aan goed personeel. Bij vergelijkbare projecten heeft 80% van de jongeren een baan gekregen.

Hierdoor kunnen ze onderdak, voedsel en gezondheidszorg betalen. Voor henzelf, maar vaak ook voor jongere broers en zusjes waar ze voor moeten zorgen. Onderwijs is de kans van je leven. Ook voor Ricky en Lovell! 

  • Voor 10 euro kan een jongere een week begeleid stagelopen in een hotel
  • Voor 25 euro kan een jongere een week lang een training tot ober of receptionist volgen
  • Voor 100 euro kan een trainer een 2 weken een training geven

Geef een kans aan kwetsbare jongeren

Doneer