brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Kinderarbeid in Midden-Amerika

Verschrikkelijke verhalen uit drie landen.

In een reis door drie landen laat Arjan Lock de levensverhalen zien van kinderen in Nicaragua, Honduras en Guetemala.

Afgerond

Midden-Amerika afl. 1

Danielle werkt samen met haar kleinere zusje Marisol. Moeder verontschuldigt zich voor de situatie,maar er is gewoon geen geld voor eten.

Midden-Amerika afl. 2

Tito (8 jaar) leefde en werkte op de vuilnisbelt in Nicaragua. Hij zoekt door vuilnis om iets van waarde te vinden. School zit er lang niet altijd bij.

Midden-Amerika afl. 3

Vergilio en zijn gezin helpen mee om brood op de plank te krijgen. Iedere dag bakken ze een lading stenen die ze voor een dubbeltje verkopen.

Kinderarbeid in Midden-Amerika

 

Kinderen in Midden-Amerika kennen de vele gezichten van armoede. Stenen hakken in mijnen, rondzwerven en zoekend op het vuilnisbelt en straatbendes in gure straten: plekken waar kinderen niet thuishoren!

In moeilijke omstandigheden krijgen deze kinderen op diverse plekken een reikende hand vanuit diverse projecten van KerkinActie. In een reis door drie landen laat Arjan Lock de levensverhalen zien van kinderen in Nicaragua, Honduras en Guetemala. Ook bezoekt hij het werk van KerkinActie.

Direct doneren Bekijk afleveringen

Oude en nieuwe situatie

Oude situatie

  • 14.000 Oegandezen in honger, waaronder veel vrouwen (60%) en (wees)kinderen
  • Veel onwetendheid in de landbouw
  • Gebrek aan water

Nieuwe situatie

  • Aanleg van demonstratietuinen en geven van landbouwtraining
  • Aanplanten van (fruit)bomen
  • Aanleg van waterbronnen en reservoirs

Opbrengst voor dit project: € ...

Wat steunen wij?
Tear werkt samen met KDDS, het ontwikkelingsprogramma van de Church of Uganda. Samen zetten ze zich in om de voedselzekerheid in Karamoja structureel te verbeteren. De komende 5 jaar wil men 14.000 mensen in Karamoja bereiken, met name in de districten Jie  en Dodoth/Bokora. Daarvan is 60 procent vrouw en 70 procent is onder de 18 jaar. Er zijn  veel (kwetsbare) kinderen bij, van wie een groot aantal wees is ten gevolge van hiv en aids.

Wat doen we met uw geld?
Naast het onderwijzen en coachen van de bevolking, kerkleiders en boeren, wordt er gewerkt aan een betere irrigatie en aan beplanting van fruitbomen met vruchten als mango, avocado en tamarinde. De mensen hebben de vitamines hard nodig!

 

 

 

Persoonlijk verhaal: Nachu Akure

Verhaal Oeganda

Nachu Akure is sinds zes maanden weduwe en heeft 7 kinderen: vijf meiden en twee jongens. Ze was getrouwd met Aboi Keem, maar hij overleed op 62-jarige leeftijd door voedselgebrek.
Elke ochtend gaat ze de velden in om eetbaar gras voor het avondeten te plukken. Rond twee uur 's middags komt ze terug en kookt ze het gras voor haar kinderen. Door het gebrekkige voedsel lijdt ze aan tuberculosis.

Aangezien ze de enige kostwinner in het gezin is, is het voor haar hard werken. Doordat het gezin alleen maar gras eet, zijn ze zwak en niet capabel genoeg om hard te werken.

Hulp van KDDS
Nu KDDS hulp biedt, heeft het gezin van Nachu Akure weer hoop. Het gezin hoeft niet meer te bedelen aan de kant van de weg, maar kan gezond en goed voedsel eten om aan te sterken. 'Kijk naar m'n lichaam! Ik ben aangekomen eindelijk, dankzij KDDS. Ze zijn als een familie voor me. Ik ben ze zo enorm dankbaar!'

Andere EO-Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten