EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Kinderen in Oeganda

Geef voor hun bescherming.

Toverdokters zoeken namelijk een makkelijke prooi voor hun gruwelijke ritueel om rijkdom te vergaren: het offeren van kinderen! 

Afgerond

Oeganda afl. 1

EO-directeur Arjan Lock ontmoet slachtoffers van kinderoffers. Zij zijn getekend voor het leven, zwaar beschadigd door een gruwelijk ritueel.

Oeganda afl. 2

Arjan is in Oeganda bij Nafasi Walfare Home. Voor kleine kinderen en hun wanhopige moeders wordt gezocht naar een hoopvolle toekomst.

Oeganda afl. 3

Arjan is in Oeganda. Hij ontmoet een 15-jarige moeder die in een uitzichtloze situatie zit. Jacky zoekt een oplossing voor moeder en kind.

Help de slachtoffers van kinderoffers in Oeganda

Met 3 miljoen weeskinderen heeft Oeganda een van de hoogste aantal ter wereld. Niet alleen wezen staan er alleen voor, ook veel baby's en jonge kinderen die zijn achtergelaten in ziekenhuizen of te vondeling zijn gelegd. Zonder hulp en toezicht lopen deze kinderen groot gevaar om ontvoerd te worden. De laatste jaren komen er steeds meer meldingen gemaakt van witchdokters. Zij voeren een nieuw gruwelijk fenomeen uit waar kinderen het slachtoffer van zijn; kinderoffers.

Stichting Nasafi Welfare Home vangt kinderen op waar niet meer voor gezorgd kan worden. Kyampisi Childcare Ministries strijdt tegen witchdokters en helpt de slachtoffers bij het herstel en verwerken van de deze gruweldaden. Lees hier meer over deze projecten in Oeganda die wij steunen.

Projecten

Oude Situatie Oeganda

Kinderen op gruwelijke wijze om het leven gebracht


Een nieuw ritueel voor meer geluk en welvaart wordt steeds vaker toegepast: Kinderoffers.

Nieuwe Situatie Oeganda

3 miljoen kinderen zonder ouders


Veel kinderen in Oeganda om verschillende redenen geen ouders meer om voor hen te zorgen. 

De een verschrikkelijke dood en gruwelijke verminkingen zijn het gevolg van deze praktijken.

Meer over kinderoffers

 

Nafasi Welfare Home vangt vondeling op en geeft ze een kans op een veilige toekomst, en met geluk hun moeders ook!

Meer over 'Kans op een huis'

 

Medische zorg

EO-Metterdaad steunt stichting Kyampisi voor de kosten van opvang en medische zorg voor de slachtoffers. De stichting wil graag een centrum bouwen waar de kinderen met hun families kunnen herstellen van hun trauma's en om te leren leven met de gevolgen.

 

 

 

Kinderopvang

Het huis waar de kinderen op dit moment worden opgevangen, staat in een criminele buurt en het huis is niet veilig. Ontvoering van kinderen is een reëel gevaar waardoor de kans om slachtoffer te worden van kinderoffers groot is.

Het plan, dat EO-Metterdaad steunt, is om de kinderen te huisvesten in een nieuw pand op de compound van Kinderhulp Afrika, waar Nafasi ook onderdeel van is. Hier zijn alle faciliteiten, zoals medische zorg en beveiliging. Het geld van Metterdaad zal deels worden besteed aan de bouw van dit onderkomen en daarnaast aan de kosten van het opvangen en terugplaatsen van de kinderen.

Persoonlijk verhaal: Overweldigende glimlach

Hope

Maandenlang is Hope, een meisje van nog maar 4 jaar oud, opgesloten geweest in een donker hok. Ze is nog zo jong maar heeft al zoveel mee gemaakt. Als overlevende van een kinderoffer is zij voor het leven getekend.

Tijdens de uitvoering van zo'n ritueel met een witchdokter zijn haar tanden uitgetrokken en met regelmaat werd bloed afgetapt.

Gelukkig is ze opgevangen door Kyampisi Childcare Ministries. Zij zorgen ervoor dat Hope de juiste medische hulp krijgt en dat ze haar afschuwelijke ervaring kan verwerken.

Nu zit ze zwaar beschadigd en gehandicapt zat ze in haar buggy, maar ondanks alles was haar glimlach overweldigend.

 

Andere EO-Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Steun soortgelijke projecten

Lees meer