brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Kinderoffers

Toverdokter

Medicijnmannen en toverdokters

Steeds meer rijkere Oegandezen geloven in de kracht van traditionele geneeskunde. Medicijnmannen, ook wel toverdokters genoemd, voeren tegen betaling de rituelen uit om de rijkdom en welvaart van de klant veilig te stellen en te vergroten. Het sterkste effect om dit te bereiken is het gebruiken van menselijk bloed. Kinderen zijn een gemakkelijk prooi om ontvoert en gebruikt te worden als menselijk offer. Geslachtorganen van de kinderen worden afgehakt, ze worden op gruwelijke wijze gedood of in de fundering van een gebouw gemetseld om zo de voorspoed van het gebouw te vergroten. De kinderen dit weten te overleven zijn verminkt en beschadigd voor het leven.

Kinderoffers: omvang groter dan bekend!

Het offeren van kinderen is nog niet in kaart gebracht, maar de omvang van het probleem is vele malen groter dan tot nu toe bekend is. Dominee Peter Sewakiryanga en zijn vrouw vangen de kinderen op die dit gruwelijke ritueel overleven. Naast het aanbieden van psychologische hulp betalen zij ook met de stichting de medische kosten om de lichamen zo goed mogelijk te laten herstellen. Soms kunnen de slachtoffers en hun familie niet meer terug naar hun dorp omdat de medicijnman in hetzelfde dorp woont. Kyampisi Childcare Ministries helpt bij het vinden van een veilig huis en voor financiële hulp als dat nodig is.

Actie om kinderoffers tegen te gaan.

De stichting voert ook campagnes om een einde te maken aan dit gruwelijke gebruik. Zij zoeken de media op en doen zelf actief onderzoek om het probleem in kaart te brengen. Hierdoor proberen ze de overheid te beïnvloeden om ook in actie te komen.

Steun soortgelijke projecten

Lees meer