EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Help Namibië

Kleuterschool onder de boom


Een officiële kleuterschool bestaat niet in Namibië. Toch is opvang en onderwijs van jonge kinderen heel belangrijk voor een betere start in het leven. 

Afgerond

interview Jennieke Bolier

Jennieke Bolier werkt al 10 jaar voor Beautiful Kids in Namibie. Henk van der Steeg spreekt met haar over haar werk voor de kinderen in Namibie.

Opvang en onderwijs voor kleuters

Opvang voor jonge kinderen gestart

Klas MagdalenaIn Ovitoto, een kleine dorpsgemeenschap op het platteland van Namibië, is een paar jaar geleden een opvang voor jonge kinderen gestart. Deze kinderen zijn kwetsbaar, er is veel armoede en een onveilige thuissituatie. Kinderen worden weinig gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Eerst kwamen er 20 kinderen naar de opvang, maar al gauw groeide dat aantal tot 60. Voor al  die kinderen is niet genoeg plaats. Een van de groepen krijgt nu les onder een boom. Beautiful Kids Namibie helpt bij het uitbreiden van het schooltje en EO Metterdaad gaat helpen bij de inrichting. Helpt u mee?!

Wat moet er gebeuren?

Magdelena And ChildrenEr is momenteel niet genoeg ruimte voor alle kinderen in de paar lokalen. Nieuwe lokalen kunnen ook ingericht worden zodat ze er leuk uit zien voor spel- en les materialen voor kinderen.  

Verder horen er voldoende kasten in de klassen en in de keuken te zijn om de spullen op te ruimen.

's Middags kunnen de lokalen worden gebruikt voor oudere kinderen - er wordt dan huiswerkbegeleiding en bijbelclub geven. Het gebouw komt zo de hele dorpsgemeenschap ten goede!

 

 


Waar gaat uw geld naartoe?

ShackHet gebouw bestaat uit drie simpele lokalen en een toiletblok buiten.  Ook is er een ruimte waar kinderen kunnen slapen. Voor de Metterdaad bijdrage worden kasten voor de lokalen en voor de keuken gekocht. En ook klein meubilair als prikborden en naambordjes.

Jennieke Bolier werkt al 10 jaar in Namibië voor Beuatiful Kids. Een vergelijkbaar project in Windhoek loopt al jaren heel goed. Kinderen blijven langer op school en ontwikkelen zich tot positieve rolmodellen in de wijk.Het verhaal van de jonge Kafiri

KleuterklasKafari is drie jaar en al wees, zijn ouders zijn overleden en hij groeit op bij zijn  oma. Zijn oma heeft niet de energie om veel aandacht aan Kafari te besteden.

Gelukkig mag Kafari naar de opvang van Beuatifull Kidz, hij wordt gestimuleerd in zijn ontwikkeling, krijgt positieve aandacht en leert over Jezus. Zo kan hij groeien als een evenwichtige jongen die een rolmodel kan zijn voor andere jongeren.

 

Andere EO Metterdaad-projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Steun soortgelijke projecten

Over ontwikkelingswerk