brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Koe zoekt gezin 

Boerderijdieren voor Albanië

Arme gezinnen uit de bergdorpen krijgen een koe,schaap of geit. Dat zorgt voor melk en nieuw inkomen, omdat er boter en kaas gemaakt kan worden. 

Afgerond

Interview Egbert van Beesten

Boerderijdieren brengen hoop in de bergdorpen van Albanië. Dominee Egbert van Beesten vertelt hierover in EO Live.

Help met geven

Albanië heeft zwaar te lijden gehad onder het communisme. Het land is nog altijd arm en er wordt nauwelijks geïnvesteerd. De bergdorpjes zijn slecht bereikbaar en het leven daar valt niet mee. Het inkomen van gezinnen is minimaal, helemaal als er ook een gehandicapt kind in huis is.

Om de situatie beter te maken, is de organisatie Mensenkinderen gestart met het geven van een boerderijdieren aan arme gezinnen. Dit werkt enorm goed uit. Er is weer melk. Kaas en boter worden gemaakt, waardoor er inkomen is. Helpt u mee geven? 

Beestenboel in het dorp

Waarom een boerderijdier
?

Een koe betekent geweldig veel voor een arm gezin in Albanië. Zij geeft dagelijks melk, zodat het gezin verzekerd is van gezonde voeding. 
Met de gezinnen die een koe krijgen wordt afgesproken dat het eerste kalf aan een gezin gegeven wordt dat in dezelfde moeilijke omstandigheden verkeerd.


Via lokale coöperaties en vrouwengroepen worden trainingen gegeven om kwalitatief goede boter en kaas te maken. Zo ontstaat er steeds meer hoop voor de hele dorpsgemeenschap!

Wat gebeurt er met uw gift? 

Metterdaad wil dit project van Mensenkinderen ondersteunen. Het doel is om in ieder geval zes gezinnen met een gehandicapt kind te voorzien van een drachtige koe, schaap of geit. 

5159 Luigj Gjoka 2

Geef een koe aan Albanië

Doneer direct