EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Leprazorg in Bangladesh

Medische zorg dankzij lepraziekenhuis.

Metterdaad wil leprapatiënten helpen om een goede behandeling te krijgen.

Afgerond

Dokter 'Juweel' (2020)

"Mensen met lepra worden in ons land als beesten behandeld", vertelt dokter 'Jewel' Rosario. Hij werkt in het enige gespecialiseerde lepraziekenhuis van Bangladesh en behandelt zijn patiënten niet als beesten, maar met overweldigend veel liefde en respect.

Shipon (2020)

In Noord-Bangladesh is de verwoestende ziekte lepra nog verre van verdwenen en daarmee de sociale uitsluiting van de patiënten ook niet. Maak maar eens kennis met Shipon, 25 jaar oud. Hij was arm, maar had in ieder geval een baan en kon zijn gezin onderhouden. Totdat er vlekken op zijn lijf verschenen, de voorbode van lepra.

Protab (2017)

Lepra lijkt voor ons een oude ziekte. Maar in Bangladesh komen er dagelijks nieuwe patiënten bij. Zo ook Protab, het begon bij hem in zijn handen, maar dankzij een behandeling in het Lepraziekenhuis genas hij.

In Bangladesh komen er elke dag nog 10 nieuwe leprapatiënten bij

Het ziekenhuis van de Leprazending in Bangladesh is het grootste lepraziekenhuis in het land. Hier krijgen de patiënten de specialistische zorg die ze nodig hebben.

Zie wat voor impact de leprazorg heeft! In Bangladesh komen er elke dag nog 10 nieuwe patiënten bij. Gelukkig hoeft dit niet het 'einde' voor deze mensen te zijn. Wanneer je op tijd behandeld wordt, kun je een gewoon leven leiden. Om deze behandelingen mogelijk te maken willen we dit ziekenhuis steunen! Helpt u mee?

Doneren

Het werk van het lepraziekenhuis

Lepra kan genezen worden door een medicijnkuur. Maar het is belangrijk dat de patiënt daar zo vroeg mogelijk mee begint, om ernstige handicaps te voorkomen. Het lepraziekenhuis behandeld ook patiënten in een verder stadium.

Lees meer >

Geef leprapatiënten hoop

Doneren