EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Leprazorg in Bangladesh

Medische zorg dankzij lepraziekenhuis.

Metterdaad wil leprapatiënten helpen om een goede behandeling te krijgen.

Afgerond

Lepraziekenhuis afl 1

Lepra lijkt voor ons een oude ziekte. Maar in Bangladesh komen er dagelijks nieuwe patiënten bij. Zo ook Protab, het begon bij hem in zijn handen, maar dankzij een behandeling in het Lepraziekenhuis genas hij.

Lepraziekenhuis afl 2

In Bangladesh lijden veel mensen aan de gevolgen van Lepra. Zo ook Janita. Dankzij de goede zorg in het ziekenhuis kreeg zij niet alleen haar hand maar ook haar leven terug.

Lepraziekenhuis afl 3

Alamin en Hazida lijden beiden aan de gevolgen van Lepra. Alamin is gehandicapt geraakt. Hazida is op tijd behandeld en kan eigenlijk een gewoon leven leiden maar ondervond eerst nog de gevolgen van stigmatisering.

In Bangladesh komen er elke dag nog 10 nieuwe leprapatiënten bij

Het ziekenhuis van de Leprazending in Bangladesh is het grootste lepraziekenhuis in het land. Hier krijgen de patiënten de specialistische zorg die ze nodig hebben.

Hella ging voor Metterdaad naar het lepraziekenhuis waar ze meerdere patiënten ontmoette. Zie wat voor impact de leprazorg heeft! In Bangladesh komen er elke dag nog 10 nieuwe patiënten bij. Gelukkig hoeft dit niet het 'einde' voor deze mensen te zijn. Wanneer je op tijd behandeld wordt, kun je een gewoon leven leiden. Om deze behandelingen mogelijk te maken willen we dit ziekenhuis steunen! Helpt u mee?

Het werk van het lepraziekenhuis

Lepra kan genezen worden door een medicijnkuur. Maar het is belangrijk dat de patiënt daar zo vroeg mogelijk mee begint, om ernstige handicaps te voorkomen. Het lepraziekenhuis behandeld ook patiënten in een verder stadium.

Lees meer >

"Ik ontmoette harde knokkers!"

Hella was voor EO Metterdaad in het lepraziekenhuis in Bangladesh. Best heftig en eerlijk gezegd ook behoorlijk onfris om te zien, maar na vele ontmoetingen met patiënten, ziet ze alleen nog maar mensen. Of beter gezegd: knokkers.

Lees verder >

Bekijk de huidige projecten

Ga