EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Uitzendingen

Dokter 'Juweel' (2020)

"Mensen met lepra worden in ons land als beesten behandeld", vertelt dokter 'Jewel' Rosario. Hij werkt in het enige gespecialiseerde lepraziekenhuis van Bangladesh en behandelt zijn patiënten niet als beesten, maar met overweldigend veel liefde en respect.

Shipon (2020)

In Noord-Bangladesh is de verwoestende ziekte lepra nog verre van verdwenen en daarmee de sociale uitsluiting van de patiënten ook niet. Maak maar eens kennis met Shipon, 25 jaar oud. Hij was arm, maar had in ieder geval een baan en kon zijn gezin onderhouden. Totdat er vlekken op zijn lijf verschenen, de voorbode van lepra.

Protab (2017)

Lepra lijkt voor ons een oude ziekte. Maar in Bangladesh komen er dagelijks nieuwe patiënten bij. Zo ook Protab, het begon bij hem in zijn handen, maar dankzij een behandeling in het Lepraziekenhuis genas hij.

Janita (2017)

In Bangladesh lijden veel mensen aan de gevolgen van Lepra. Zo ook Janita. Dankzij de goede zorg in het ziekenhuis kreeg zij niet alleen haar hand maar ook haar leven terug.

Alamin en Hazida (2017)

Alamin en Hazida lijden beiden aan de gevolgen van Lepra. Alamin is gehandicapt geraakt. Hazida is op tijd behandeld en kan eigenlijk een gewoon leven leiden maar ondervond eerst nog de gevolgen van stigmatisering.