brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Reinier

Wie is Reinier?

Reinier Pagina

Reinier Kwantes woont sinds augustus 2014 samen met zijn vrouw Dagmar, dochter Emma en zoon Olav in de stad Juba in Zuid-Soedan. Hier is hij piloot bij de MAF. Dit is een organisatie die door middel van luchttransport zending, ontwikkelingswerk, medische evacuaties en medische  safari' s mogelijk maakt. Voor Zuid-Soedan is hij samen met zijn vrouw twee jaar werkzaam geweest in Tanzania voor de zelfde organisatie.

Hoe kom ik hier

Van jong af aan heeft vliegen Reinier gefascineerd. Tijden de middelbare school is hij al begonnen met de selectie bij de Koninklijke Luchtmacht en in 1999 mocht hij beginnen met de opleiding tot vlieger. Op 4 mei 2001 mocht hij op Sheppard Air Force Base (USA) zijn 'wings' behalen. Na zijn opleiding heeft hij tot 2008 gevlogen als F16-piloot op vliegbasis Leeuwarden. Van 2008 tot 2011 is Reinier vlieginstructeur geweest op de EMVO. Naast defensie heeft Reinier tijden lang ook een maatschappelijke drang gehad. Deze twee elementen heeft hij uiteindelijk weten te combineren door vanaf 2011 voor de MAF te vliegen.

Zuid-Soedan

In Zuid-Soedan merkt Reinier dat hij op zijn plek zit. Als je ziet wat voor een belangrijke factor heeft in de voeding van duizenden mensen kun je je dat ook wel voorstellen. Met ruim 4,6 miljoen mensen die te maken hebben met een voedseltekort en 1,7 miljoen mensen die op de vlucht zijn in Zuid-Soedan is het werk van Reinier onmisbaar.
We kunnen er samen voor zorgen dat Reinier nog veel meer hulpvluchten kan maken. Doet u mee?

 

Help Reinier te blijven vliegen

Direct doneren