brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Wie, wat waar?

De Mission Aviation Fellowship (MAF) vliegt al vanaf 1946 in Zuid-Soedan. Eerst vanuit de vliegbases in Kenia en Oeganda, maar sinds de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan heeft de MAF een eigen vliegbasis in de hoofdstad Juba. Door de ruime ervaring in dit gebied vervoeren ze de hulpgoederen voor meer dan 100 hulporganisaties. Er is zelfs zoveel vraag naar de vluchten van de MAF dat ze op dit moment 75% van hun aanvragen moeten weigeren!

Wwwvliegtuig

De hulptransporten zijn erg duur, maar om ze betaalbaar te maken voor een aantal christelijke organisaties, geeft de MAF vluchtsubsidies. Onder andere Medair, Christian Mission Aid (CMA) en Tearfund krijgen deze subsidie.  Hierdoor houden de organisaties meer geld over om aan hun projecten te besteden.

Tearfund runt een aantal voedingsklinieken waar ondervoede kinderen met 'plumpy nut', een voedzame pindakaas, weer op gewicht komen. De noodhulpteams van Medair bieden medische en materiele hulp aan vluchtelingen in kampen. CMA beheert twee zeer afgelegen klinieken die zonder de vluchten van de MAF niet zouden kunnen bestaan.

De MAF wil haar programma in Zuid-Soedan graag uitbreiden, om meer organisaties te kunnen helpen. Met uw steun worden de vluchten voor Medair, Tearfund en CMA mogelijk gemaakt, zodat de MAF zich kan richten op uitbreiding van het programma.

Wwwfooter

Help de MAF nog meer plaatsen te bereiken

Direct doneren