EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Uitzendingen - Toekomst voor kinderen in Malawi

Kindhuwelijken

In een van de allerarmste landen ter wereld is een meisje uithuwelijken weer een mond minder om te voeden en bovendien staat er een bruidsschat in de vorm van vee tegenover. (25 minuten)

Rachel licht voor

De jonge sociaal werker Rachel Singini zet haar helm op, trapt haar motor aan en scheurt over het platteland van Malawi naar de meest afgelegen dorpjes. Daar geeft ze jonge meisjes voorlichting over de gevaren van kindhuwelijken. (10 minuten)

Kleuteronderwijs

Kleuterjuf Naomi Banda uit Malawi droomt ervan dat een van haar kindertjes ooit president zal worden. Zover is het nog lang niet: vooralsnog zitten ze vaak genoeg met lege magen hun tafels te stampen. (25 minuten)

Juf Naomi

Kleuterjuf Naomi Banda uit Malawi droomt ervan dat een van haar kindertjes ooit president zal worden. Zover is het nog lang niet: vooralsnog zitten ze vaak genoeg met lege magen hun tafels te stampen. (10 minuten)

Strijd tegen HIV

Oreen Phiri kreeg veel over zich heen op het platteland van Malawi, toen ze er openlijk voor uit kwam besmet te zijn met HIV. Maar haar dappere daad had grote gevolgen. Inmiddels werkte als ‘moederbuddy’ en begeleidt ze moeders met HIV én hun kinderen om HIV uit het land te verdrijven.

De wandelende dode

Ze noemden haar ‘de wandelende dode’ en zongen liedjes met teksten als ‘jij bent al dood, jij bent al dood’ tegen haar. Ja, Oreen Phiri kreeg veel over zich heen op het platteland van Malawi, toen ze er openlijk voor uit kwam besmet te zijn met HIV. Maar haar dappere daad had grote gevolgen. (10 minuten)

Geef voor voorlichting en onderwijs

Doneren