EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

MEDISCH SCHIP BRENGT HULP

IN MADAGASKAR

Duizenden mensen krijgen gratis professionele zorg op het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Hulp wordt in één keer bereikbaar!

Afgerond

Hulp meert aan!

In de belangrijkste havenplaats van Madagaskar staan lange rijen langs de kade. Honderden mensen zijn vanuit heel Madagaskar toegestroomd naar het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld van Mercy Ships. Reikhalzend kijken zij uit naar een gratis medische behandeling, waar ze soms dagenlang voor gereisd hebben. Voor veel van hen is dit hun enige hoop, omdat operaties in een regulier ziekenhuis te duur zijn. De aandoeningen lopen uiteen: van klompvoetjes, grote tumoren tot mensen met een schisis (gespleten lip).

Voor de honderden vrijwilligers van Mercy Ships is het elke dag weer hun doel om zoveel mogelijk van deze mensen hulp te bieden. Operatiekamers worden in gereedheid gebracht en artsen en verplegers gaan naar de dorpen om te kijken naar mensen die verstoken zijn van gezondheidszorg. Vanaf die dag verandert het leven van deze mensen. Zij zullen uiteindelijk weer gezond van het schip vertrekken. Helpt u mee om dit de mensen in Madagaskar ook in de toekomst te bieden? 

Schisis
 

Flavien WebHet is aangeboren afwijking in zijn gezicht, die al tijdens de eerste weken van de zwangerschap is ontstaan. De kleine Vlavien uit Madagaskar lijdt aan schisis (een gespleten lip).  

> Meer over Vlavien

Klompvoetje
 

Sandrine WebEén op de vijfhonderd kinderen in Madagaskar wordt geboren met een klompvoetje. Een aandoening die hun belemmert in hun hele dagelijkse leven. Dat was ook zo voor de 8-jarige Sandrine. 

> Lees meer over Sandrine

 

Visie: "Dit schip is hun enige hoop"
 

Visie Madagaskar 2016 02 11 Om 135110

Al van ver is ze te zien: de Africa Mercy. Voor veel inwoners van het eiland Madagaskar is dit schip de laatste kans op een leven zonder tumor, vergroeide benen of huidvretende infectieziekten. Visie reisde af naar Afrika en keek rond op het grootste particuliere hospitaalschip ter wereld. 

Lees het Visie-artikel

Wat doen wij met uw geld?
 

Op de wereldranglijst staat Madagaskar onderaan met uitgaven voor gezondheidszorg. Voor veel mensen is de aankomst van het schip van Mercy Ships hun enige hoop op een medische behandeling.

Metterdaad kan Mercy Ships helpen hun werk voort te zetten. Zo kan Mercy Ships lokale chirurgen opleiden en medisch personeel in ziekenhuizen en medische posten door hele land trainen. 

 

Schisis

 

Alle EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten