EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Uitzendingen

Hulpverlening 2.0 van Tear

Wat vroeger heel normaal was, gebeurt nu absoluut niet meer en andersom. Het laatste interview in onze zomerserie ‘hulpverlening 2.0’ is met Nadine Stam, projectleider bij TEAR.

Mercy Ships wil overbodig worden

Een hulporganisatie die zichzelf het liefst vandaag nog op zou heffen kom je niet elke dag tegen. Toch geldt dat voor Mercy Ships, dat vanaf een ziekenhuisschip gratis medische hulp biedt aan de allerarmsten in Afrika.

Medair strijdt

Is de hulpverlening veranderd in de afgelopen decennia? Wat deden we vroeger wel en nu absoluut niet meer? Sluit de hulp nog aan bij de vraag van de doelgroep ter plekke?

Open Doors

Open Doors begon in 1955 met Bijbelsmokkel naar het Oostblok, door Anne van der Bijl. In een kevertje de grens over. Hoe ziet het werk van Open Doors er nu uit, bijna 65 jaar later? Is Bijbelsmokkel nog steeds aan de orde? Maarten Dees, directeur van Open Doors, is onze gast.

GZB anno nu

Er is de afgelopen decennia nogal wat veranderd in hoe organisaties hun hulpverlening en zending vormgeven. In onze zomerserie ‘hulpverlening 2.0’ zoomen we in op deze ontwikkeling en vanavond doen we dat met Jan Ouwehand, directeur van de GZB

Ontwikkelingen binnen TWR

De hulpverlening is veranderd... en dat geldt ook voor de zending... Wat vroeger heel normaal was, gebeurt nu absoluut niet meer en andersom. We zoomen in op deze ontwikkeling en nu doen we dat met Matthea Vrij, van Trans World Radio Nederland.

Business for Mission

Zakenmannen en zendelingen: dat zijn toch twee heel verschillende types zou je zeggen. De een is vooral bezig met geld verdienen, de ander met het verspreiden van het Evangelie. Toch brengt de organisatie All Nations met het project Business for Mission deze twee werelden bij elkaar.