EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Misbruik Filipijnen

Kinderen als seksslaven

Kleine kinderen worden gedwongen om seksuele handelingen voor de webcam te verrichten. Dit moet stoppen!

Afgerond

Filipijnen afl. 1

Voor €2,50 worden kleine kinderen op de Filipijnen gedwongen om voor de webcam seksuele handelingen te verrichten.

Filipijnen afl. 2

Elk moment van de dag zijn 750.000 mannen wereldwijd op zoek naar kinderporno. Maar het blijft niet alleen bij webcamseks!

Filipijnen afl. 3

Kinderslaven die seksuele handelingen moeten verrichten voor de webcam, dat is de gruwelijke realiteit op de Filipijnen.

De komst van het internet heeft ons veel gebracht. Goede, maar ook gruwelijke dingen. Op de Filipijnen worden kleine kinderen misbruikt voor het geven van seksshows voor de webcam. In de sloppenwijken is het inmiddels booming business, een makkelijke manier om snel geld te verdienen. De drempel om kinderen te misbruiken is nog nooit zo laag geweest. Mannen van over de hele wereld kunnen, veilig achter hun computer, bepalen wat de kinderen moeten doen. 'We moesten naakt poseren, dan maakte onze pooier foto's en verstuurde die over het internet', zegt Gaby. Kleine kinderen, soms zelfs baby's, worden door hun pooier voor de webcam gezet en moeten seksuele handelingen verrichten. Deze kinderen worden misbruikt en getekend voor het leven. Vindt u dit ook bijna te gruwelijk om te lezen? U kunt iets doen! Metterdaad steunt het werk van hulporganisatie International Justice Mission. Deze organisatie bevrijdt kinderen  en verzamelt bewijsmateriaal om de daders op te pakken en te berechten.

Help ons mee in de strijd tegen kinderslavernij in de seksindustrie!

Wat doen wij met uw gift? 

Metterdaad steunt het werk van IJM op de Filipijnen. Zij vechten tegen het misbruik van kinderen in de seksindustrie en met name cyberseks slavernij.

Dit doen zij door in samenwerking met de politie de kinderen op te sporen en te bevrijden. Dit is extra lastig doordat de pooiers vaak familie zijn of goede bekenden van het gezin. IJM houdt zich niet alleen bezig met de bevrijding, maar zorgen er ook voor dat de daders worden opgepakt. Van tevoren en na de actie helpen zij de openbare aanklagers met het verzamelen van bewijsmateriaal en trainen zij de overheidsmedewerkers in hun werk. Hiermee vergroten zij de kans dat daders berecht worden en voor lange tijd achter de tralies verdwijnen. De bevrijde kinderen worden opgevangen in speciale opvanghuizen. Hier krijgen zij de zorg en therapie die ze nodig hebben. 

Als seksslaaf misbruikt

Gaby was 12 jaar oud toen zij gedwongen werd om als cyberseksslaaf voor de webcam te staan. Een hele moeilijke tijd met vreselijke herinneringen!

Samen met 5 anderen, waaronder 1 baby en kinderen in de leeftijd van 1 tot 7 jaar, werd zij 5 jaar lang misbruikt. Gaby:' Als de klant iets wilde, moest hij geld overmaken naar mijn pooier en die zei mij dan wat ik moest doen'. Deze gebeurtenissen hebben een stempel op haar leven gedrukt. Gaby is nu 18 jaar en is door IJM bevrijd uit de cyberseksindustrie. IJM bracht haar naar een opvanghuis en daar leerde zij om haar donkere verleden achter zich te laten. Daardoor kon zij zich na intensieve begeleiding weer gaan richten op hun eigen toekomst. Gaby: 'Vroeger zat ik vast, nu ben ik vrij en heb ik weer hoop!'.