EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Verpleging in Liberia

Heropbouw van hospitaal.

Een gebied ter grootte van Noord-Holland had geen medische hulp. Nu de missiepost in Liberia wordt herbouwd, is er weer kans op genezing.

Afgerond

Presentatrice zit in klaslokaal in Liberia

Liberia afl. 1

Jacob en Marjolein Kiefte herbouwen een verwoeste missiepost in Liberia. We zien wat er dagelijks gebeurt en wat er nog moet gebeuren.

Mensen pratend zittend in de kerk

Liberia afl. 2

Al meer dan 10 jaar zijn Jacob en Marjolein Kiefte de missiepost aan het herbouwen. De kerk en de school functioneren weer. De kliniek staat in de steigers.

Tientallen mensen lopen over een zandpad in Liberia

Liberia afl. 3

Er wordt een jongen binnengebracht met ernstige brandwonden. Jacob en Marjolein gaan aan de slag.

Herbouw van missiepost

 

River Cess is Liberia's minst ontwikkelde en meest geïsoleerde provincie. De oude missie was geheel verwoest door de oorlog in Liberia, maar wordt - mede door de hulp van het echtpaar Kiefte - stap voor stap weer opgebouwd. De investeringen in de basisschool, kliniek en woonruimtes worden mede vanuit Nederland gefinancierd, de operationele kosten door de lokale kerk.

De gezondheidszorg in dit district is enorm slecht. Er is een overheidskliniek op een half uur afstand, maar die lijkt onvoldoende kwaliteit en continuiteit te kunnen bieden waardoor mensen kiezen voor de kliniek van de kerk. 

Bekijk afleveringen

Andere EO-Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Steun soortgelijke projecten

Lees meer