EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Bescherm de Braziliaanse meisjes

Veel kinderen verdienen geld in de prostitutie

Door armoede in de sloppenwijken raken veel meisjes terecht in de prostitutie, nu krijgen ze de kans om in een naaiatelier aan de slag te gaan. 

Afgerond

Children Asking is een organisatie die sinds 2002 in Brazilie werkt en Braziliaanse kerken ondersteunt en verbindt om op te komen voor kwetsbare kinderen in de sloppenwijken.  Ze hebben een uitgebreid  naschools programma opgezet als aanvulling op het reguliere onderwijs.

In Raposa, een havenstadje, is er weining werk voor meisjes. Veel meisjes kiezen voor de prostitutie om hun geld te verdienen.

Hoe en wat?

HET PROJECT

Project 21JanHet gaat hier om uitbreiding van het succesvolle project "Naaiproject Raposa" waarmee vrouwen en meisje uit de prostitutie worden gehaald en/of wordt voorkomen dat ze daar in geraken door hen een vak te leren en begeleiden in het uitoefenen van een beroep als gediplomeerd naaister.

Onderdeel daarvan was het opzetten van een inkomstenverwervende activiteit. Dit is d.m.v. het naaiatelier "Celestial" gerealiseerd. In dit atelier wordt o.a. kleding voor de internetshop 'Heavenly" gemaakt.. De site kwam begin dit jaar online. De website Heavenly richt zich speciaal op aanbidding- en lofprijsgroepen op de Amerikaanse en Australische markt.

UW BIJDRAGE

21Jan Project

Voor de inrichting van een tweede naaiatelier in de Igreja Batista in de sloppenwijk Jardim Tropical - São Luiz  Brazilië wordt financiële steun  gevraagd. Het gaat om het salaris voor een gediplomeerd lerarers die gedurende drie maanden de beroepscursus zal verzorgen. Daarnaast is er geld nodig voor de aanschaf van naai-machines en materialen, waarna in eigen beheer beroepsmatig kleding gemaakt gaat worden voor derden

 

 

 

 

Andere EO Metterdaad-projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten