EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

NL Zingt Dag:

Evangelisatie via media in Bangladesh.

EO Metterdaad steunt 3xM om met tv-programma's over Gods liefde te vertellen in landen vol armoede en geweld. Helpt u mee?

Afgerond

3xM op Nederland Zingt dag

In landen waar armoede en geweld heersen, bereikt 3xM mensen via televisieprogramma's waarin Gods boodschap van liefde klinkt. In de eigen taal en cultuur van de inwoners van het land. 3xM, wat staat voor "More Message in the Media", maakt in Bangladesh een dramaserie met bekende acteurs, die wekelijks wordt uitgezonden op nationale televisie. 

In dit islamitische land is evangeliseren moeilijk, maar 3xM lukt het om met dramaseries over maatschappelijke problemen tóch over de Bijbelse normen en Gods liefde te vertellen. 

In de serie komen maatschappelijke thema's aan de orde, zoals vrouwen die uit eerwraak zuur in hun gezicht gegooid krijgen.

Meer Mediawerk
header-3xm-bangladesh-met-meisje.jpg

3xM in Bangladesh

Sinds begin 2015 maakt 3xM ook programma's in Bangladesh. Doordat de christenen uit verschillende kerken in Bangladesh met elkaar gingen samenwerken was het mogelijk om zendtijd te krijgen op NTV. Eén van de best bekeken zenders in Bangladesh.

Lees over de aanpak van 3xM >

Verspreiding van het Evangelie

De ervaring van 3xM is dat de verspreiding van het evangelie heel goed kan met programma's over maatschappelijke onderwerpen. Op die manier trekt dat de aandacht van niet-christenen en zij zijn het juist die ze willen bereiken. Het is echter een dun lijntje: teveel over Jezus vertellen, is niet veilig in Bangladesh. Christen zijn kan gewoon, maar mensen bekeren mag niet. Daarom denkt de regisseur elke keer weer heel goed na over hoe ze met de serie toch kijkers kunnen interesseren voor Jezus. In dit islamitische land is evangeliseren moeilijk, maar 3xM lukt het om met dramaseries over maatschappelijke problemen tóch over de Bijbelse normen en Gods liefde te vertellen.

Leer over de tv-series >

Bekijk de huidige projecten

Ga