EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Boot Vluchtelingen.

Andries Knevel zocht hen op.

Een schrijnende situatie waarin dringend onze hulp nodig is! Help ook en doneer aan EO Metterdaad.

Afgerond

Andries bezoekt bootvluchtelingen

Andries Knevel bezocht voor  EO Metterdaad de bootvluchtelingen in Griekenland. We horen al maanden op het nieuws van een stroom van vluchtelingen die met gevaar voor eigen leven een veiligere plek zoeken om te wonen.
De situatie in de kampen en aan de kust is schrijnend, omschrijft Andries Knevel. Hij sprak vluchtelingen, vrijwilligers en stichtingen. 

Metterdaad helpt mannen, vrouwen en kinderen in de eerste levensbehoeften, omdat er te weinig toegaing is tot basisvoorzieningen als sanitair en medische zorg.


Waarom moeten we bootvluchtelingen helpen?

Momenteel zijn er al duizenden vluchtelingen aangekomen, en elke dag komen er tientallen tot honderden bij. Ze moeten worden opgevangen maar er is te weinig capaciteit om dat te doen. Tenten raken op, daarom is hard geld nodig.

Waarom helpen we nu (pas) de bootvluchtelingen?

We kunnen nu met goede betrouwbare partners samenwerken zoals Kerk in Actie en het Leger des Heils, waar Andries Knevel ook mee heeft gesproken. Zij kennen de situatie ter plekke goed.

 

Meer lezen over de reis van Andries Knevel bij de bootvluchtelingen?

Meer over Noodhulp Bootvluchtelingen mét een verhaal van Andries Knevel is de vinden op de projectpagina van 'Noodhulp Bootvluchtelingen'.