EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Honger in Afrika

Hongersnood dreigt voor 20 miljoen Afrikanen

Conflicten in combinatie met extreme weersomstandigheden in Afrika zorgen voor een groot tekort aan voedsel en drinkwater. Help de ondervoede mensen!

Afgerond

Noodhulpactie voor hongersnood in Afrika

EO Metterdaad heeft de noodhulp-actie voor Afrika na een periode van een half jaar voor nu beeindigd. Dank voor uw ruimhartige giften, we hebben veel noodhulp kunnen bieden aan mensen in nood!
Wilt u een gift geven voor het werk van EO Metterdaad? Geef dan via ons algemene donatieformulier.

___

Ondervoede kinderen, droge vlaktes en gewapende conflicten: miljoenen mensen in Afrika lijden ernstige honger. EO Metterdaad is daarom een actie gestart om fondsen te werven om de hongersnood tegen te gaan. 

Door conflicten zijn veel mensen op de vlucht en kunnen ze hun land niet verbouwen. In combinatie met de extreme droogte zorgt dit voor veel te weinig eten en drinkwater.

In Zuid-Soedan is al officieel sprake van een hongersnood en in de landen er omheen wordt dat op korte termijn ook verwacht. Als er niets gebeurt, dreigt er volgens de VN binnen een half jaar voor meer dan 20 miljoen mensen hongersnood.  De grootste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog dreigt.

Help mee. Steun de mensen in Oost-Afrika door online te doneren of uw gift over te maken op NL88 INGB 0000300300 o.v.v. Noodhulp Afrika.

Uw geld gaat in eerste instantie naar projecten van Medair, ZOA, Tear en Dorcas in Somalië en Zuid-Soedan. Hier geven ze voedselhulp, brengen ze drinkwater en zorgen ze voor medicijnen.

5 oorzaken Hoorn van Afrika?

Situatie & Helpen

Wat is er aan de hand in Afrika?

Door weersomstandigheden zoals extreme droogte, of door teveel regen in andere gebieden, een gevolg van El Niño en La Niña, is er nauwelijks oogst en zodoende onvoldoende voedsel. In verschillende landen, waar wel wat groeit, vreten legerwormen of sprinkhanen maïsvelden en andere gewassen helemaal kaal. En, door conflictsituaties, zoals in Somalië en Zuid-Soedan, slaan mensen op de vlucht waardoor er onvoldoende gezaaid en geoogst kan worden door de bevolking.  

> Meer over de crisis

 

Wat kunnen wij voor de Afrikanen in nood doen?

De leiders van een aantal Afrikaanse landen hebben officieel de noodtoestand uitgeroepen. EO Metterdaad wil organisaties steunen die voedselhulp bieden. Verschillende partnerorganisaties hebben alles gereed om hulp te bieden, maar niet de financiële middelen. Helpt u mee? 

> Doneer aan Afrika! 

 

 

Andere EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Geef voor Metterdaad projecten

Doneer