EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Noodhulp Filipijnen

Orkaan Mangkhut eist slachtoffers

Duizenden mensen zijn hun huis kwijt, velen hebben geen eten en en drinken. Geef nu voor noodhulp.

Afgerond

Hulp voor Filipijnen na orkaan Mangkhut

Orkaan Mangkhut heeft een chaos veroorzaakt toen hij in de nacht van 14 op 15 september over het noorden van de Filipijnen is getrokken. De zeer krachtige orkaan heeft huizen, kostbare landbouwgrond en oogst verwoest. Op veel plaatsen is de stroom uitgevallen, waardoor de communicatie met het rampgebied moeizaam verloopt. Volgens de eerste cijfers uit officiële bronnen hebben zeker 550.000 mensen noodhulp nodig. De verwachting is dat dit aantal nog zal toenemen de komende dagen. 

Noodhulp Filipijnen

EO Metterdaad houdt samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster (bestaande uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) de situatie scherp in de gaten. Door een groot netwerk van lokale organisaties, partners en kerken waar we als cluster mee samenwerken hebben we de informatie uit de eerste hand. Deze organisaties inventariseren nu welke hulp het hardst nodig is en zullen de eerste noodhulp verlenen. 

(Foto afkomstig uit 2013 tijdens orkaan-ramp Filipijnen)

Wat kunt u doen voor de Filipijnen?

We roepen u op om te bidden voor de inwoners van de Filipijnen en voor de noodhulp die op gang komt. Voor deze noodhulp is geld nodig. Elke euro helpt om de arme bevolking op de Filipijnen te voorzien van wat nu het hardst nodig is: water, voedsel en medicijnen.

Geef voor Noodhulp op de Filipijnen

Doneren