EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Geen storm te sterk

Samen in actie voor Haïti

Duizenden mensen hebben door orkaan Matthew geen dak meer boven hun hoofd en niet voldoende voedsel.

Afgerond

Haïti afl.1

Haïti is één van de armste landen ter wereld. En juist dit eiland wordt zo vaak getroffen door natuurgeweld. Toch houden de Haïtianen hoop!

Haïti afl.3

In het dorpje Chantal leeft men van de landbouw. Maar op de heuvels zie je geen oogstende boeren, slechts kale grond! Oorzaak: de orkaan!

Haïti afl.4

In Roche-à-Bateaux ontmoet Arjan Lock veerkrachtige inwoners die, ondanks alle tegenslagen, de draad proberen op te pakken.

GEEN STORM TE STERK

Samen in actie voor Haïti

Haïti. Het is één van de armste landen ter wereld. En juist dit eiland wordt zo vaak getroffen door natuurgeweld. De aardbeving van zeven jaar geleden verwoestte een groot deel van het eiland. Afgelopen oktober raasde orkaan Matthew met windsnelheden van 230 kilometer per uur over de net weer opgebouwde huizen.

Deze tweede ramp verdween snel uit het nieuws. Alwéér Haïti. Alwéér kapotte huizen. Maar een half jaar na de orkaan blijkt de chaos nog groot. Honderd duizenden mensen zijn dakloos, zeshonderd duizend kinderen worden bedreigd met ziekte en honger. De oogst is verloren gegaan en er is te weinig zaaigoed voor de volgende oogst. EO Metterdaad voert daarom samen met Kerk in Actie, Woord en Daad en Medair een gezamenlijke campagne voor Haïti.

Samen slaan we de handen ineen voor Haïti. De storm krijgt Haïti er niet onder. Geen storm is te sterk.

De Haïtianen lijken veerkrachtiger dan ooit. Vol goede moed bouwen ze weer hun huis op en beginnen ze het land te bewerken. Wij willen ze daar bij helpen door te leren hoe ze hun  huizen zo kunnen bouwen dat ze een volgende keer wel blijven staan. Ook krijgen ze  voedselpakketten en  schoon drinkwater en we delen  zaden uit zodat de volgende oogst wel lukt.

Bekijk de lopende projecten

Ga