EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Hulp Nepal

Aardbeving eist vele slachtoffers

25 april is Nepal getroffen door een aarbeving van 7,8 op de schaal van Richter. Meer dan 7.000 doden en duizenden gewonden tot gevolg. Help nu!

Afgerond

Nepal afl. 2

Andries bezoekt een dorpje dat compleet verwoest is. Ook in Kathmadu slapen duizenden mensen buiten.

Nepal afl. 1

De aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter heeft enorme schade aangericht. Andries ziet met eigen ogen de verschrikkelijke gevolgen.

Nepal afl. 4

Andries is in Nepal en ziet de directe gevolgen van de schade die de aardbeving heeft aangericht. Nepal heeft dringend noodhulp nodig.

Aardbeving Nepal: Vele slachtoffers en grote problemen

25 april 11.41 uur lokale tijd is Nepal getroffen door een hevige aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter. Inmiddels zijn er al meer dan 7.000 doden geteld, gevreesd wordt dat er nog duizenden zullen volgen. Want naast de vele doden zijn er ook 14.000 gewonden.

Metterdaad werkt samen met betrouwbare partnerorganisaties. Zij werken al vele jaren in het arme land Nepal.

Help NU om hulp te kunnen bieden waar nodig! Doneer aan Metterdaad, zodat hulpverleners met geschikte middelen de juiste zorg kunnen bieden.

Geef online of via IBAN nr: NL88INGB0000300300 o.v.v. Noodhulp Nepal.

Gevolgen van aardbeving Nepal

Aardbeving Nepal eist duizenden slachtoffers

Ziekenhuizen zijn momenteel overvol, waardoor slachtoffers noodgedwongen op straat behandeld moeten worden. Om bijna 18.00u lokale tijd liggen er in Nepal nog altijd honderen mensen onder het puin.

Arm Nepal levensgevaarlijk

Doordat de huizen in Nepal van erbarmelijke kwaliteit zijn, zijn er vele huizen ingestort en staan vele gebouwen op instorten. Door de vele naschokken is leven nabij het epicentrum van de aardbeving levensgevaarlijk. 6 uur na de aardbeving zijn er in Nepal al minstens 18 hevige naschokken gevoeld. Velen zullen nog volgen.

Nieuwe aardbeving Nepal

Nepal is dinsdagochtend 12 mei opnieuw opgeschrikt door een aardbeving. De aardbeving, 7,4 op de schaal van Richter had haar epicentrum vlakbij de Mount Everest.

> Meer over nieuwe aardbeving

Himalaya getroffen

De Himalaya, gelegen in o.a. Nepal, China en India, is ernstig getroffen door de aardbeving. Vele doden, waaronder ook bergbeklimmers, zijn gevallen door de aardbeving van zaterdag 25 april.

> Meer over Himalaya

Aardbeving Nepal Verwoesting

Kathmandu in angst en gevaar

De hoofdstad van Nepal, Kathmandu, ligt vlakbij het epicentrum van de aardbeving. De schade is enorm in deze grootste stad van Nepal. Mensen vrezen voor hun leven of zijn alles kwijt, en besluiten te vluchten.

> Meer over Kathmandu

 

Gebrek aan voedsel en drinkwater in Nepal

Doordat wegen en winkels zijn verwoest, zijn voedsel en drinkwater enorm lastig te bereiken. Binnen een korte tijd zal hier een ernstig gebrek aan zijn. Drinkwater is altijd al lastig verkrijgbaar geweest rond de hoofdstad Kathmandu, zodat mensen water zelf in grote tanks opsloegen. Velen van deze tanks zijn verwoest, zodat er een accuut gebrek aan water ontstaat.

Onderdak voor Nepalezen

Huizen en oude gebouwen zijn totaal verwoest. Vlakbij het epicentrum zijn complete woonwijken van de kaart geveegd. Met als gevolg dat duizenden mensen dakloos zijn en deze nacht geen bed hebben om in te slapen!

 

Alle EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Geef aan het huidige Metterdaad-project

Doneren