EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Aardbeving Himalaya

Vele honderden slachtoffers gevallen.

Vele naschokken worden nog verwacht. Directe hulp is hard nodig. Help nu!

Afgerond

Aardbeving Himalaya

Nepal Aardbeving NoodhulpHimalayagebergte getroffen door aardbeving

Door een zware aardbeving op 25 april 11.42 u lokale tijd in het Himalayagebergte zijn vele honderden doden gevallen. De beving, 80km ten Noord-Westen van de dichtbevolkte stad Kathmandu in Nepal, had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 

Ook op de Mount Everest en in andere landen als Tibet, Bangladesh en India zijn doden gevallen. Gevreesd wordt dat het dodental nog zal oplopen.

> Meer over Nepal Noodhulp

Gigantische lawines

Door de aardbeving en naschokken ontstonden er enorme lawines die levens eisten van beklimmers. Tientallen mensen zijn al geborgen, verwacht en gevreesd wordt dat er meer zullen volgen.

Himalaya vaker getroffen door aarbevingen

De Himalaya kent meer aardbevingen uit het verleden. Dit komt omdat de Himalaya in een gebied ligt dat seismisch actief is. De Euraziatische plaat en de Indisch-Australische plaat schuiven heel langzaam naar elkaar toe, waardoor het Himalayagebergte ontstaat. Doordat de aardplaten in elkaar schuiven en omhoog komen, komen er enorme krachten vrij die regelmatig aardbevingen veroorzaken.

Slachtoffers in de Himalaya

Help mensen in Nepal die slachtoffer zijn van deze vreselijke natuurramp. Vele organisaties bieden ter plekke hulp, zodat overvolle ziekenhuizen kunnen worden ontlast. Doneer nu!

 

Geef voor Noodhulp Himalaya/Nepal

Doneer direct