EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Palestijnse ouderen

Iedereen heeft recht op goede verzorging. 

Steun Metterdaad zodat de Palestijnse ouderen geholpen kunnen worden en zij de zorg krijgen die ze nodig hebben! 

Afgerond

Palestijnse ouderen afl.1

Hella van der Wijst bezoekt Palestijnse ouderen die er helemaal alleen voorstaan. Gelukkig wil hulporganisatie Kerk in Actie hen helpen!

Palestijnse ouderen afl.2

De hulporganisatie heeft voor de ouderen een dagopvang opgezet waar voor hen gezorgd wordt en waar zij een warme maaltijd krijgen.

Palestijnse ouderen afl.3

Hella van der Wijst is op bezoek in een centrum voor Palestijnse ouderen. In de keuken bereiden ze een warme maaltijd voor deze ouderen.

Hulp voor Palestijnse ouderen!

Als je ouder wordt en hulpbehoevend, dan is het fijn dat er mensen of instanties zijn die voor je willen zorgen. Toch? Maar wat als er helemaal niemand is die dat kan doen? Jammer genoeg krijgen veel Palestijnse ouderen hiermee te maken. Ondanks dat het in de Palestijnse samenleving een schande is, als je je ouders niet in huis neemt als ze oud zijn, zijn velen niet in staat hierin te voorzien. Kinderen wonen vaak ver weg van hun ouders en hebben niet eens voldoende geld om hun eigen gezin te onderhouden. Voor hun hulpbehoevende ouders zorgen, lukt dan niet.

 Hulporganisatie Kerk in Actie trekt zich het lot van deze ouderen aan. Zij zorgt ervoor dat er speciale servicepoints komen voor de ouderen. Ook traint de hulporganisatie vrijwilligers en wijkverpleegkundigen in het geven van hulp aan ouderen en bouwt ze een nieuw sociaal vangnet voor ouderen doormiddel van dagcentra.

 Metterdaad wil de Palestijnse ouderen graag helpen en steunt daarom het werk van hulporganisatie Kerk in Actie. Door deze hulp hoeven de ouderen niet te bedelen en kunnen zij hun waardigheid bewaren. Helpt u ook?

Wat willen wij gaan doen met uw gift?

Ondanks dat het in de Palestijnse samenleving een schande is om niet voor je ouders te zorgen, zijn velen aan hun lot over gelaten. Palestijnse ouderen krijgen vaak niet de zorg die zij zo hard nodig hebben.

Metterdaad steunt het werk van hulporganisatie Kerk in Actie. Deze christelijke hulporganisatie verleent zorg aan de meest kwetsbare Palestijnse ouderen, omdat de Palestijnse autoriteiten dit niet voldoende doen. Hulporganisatie Kerk in Actie doet dit door ervoor te zorgen dat er speciale servicepoints komen in bestaande faciliteiten. Vrijwilligers en wijkverpleegkundigen krijgen training in het verzorgen van de ouderen, om optimaal te kunnen helpen. Verder heeft de hulporganisatie een eigen medisch team. Dit team bezoekt aan huis gebonden ouderen. Ze worden onderzocht en krijgen de hulp die zij nodig hebben. Enkele van de beste Palestijnse medische specialisten zijn aan de hulporganisatie verbonden en verlenen gratis zorg en operaties. Ook creëert de hulporganisatie een nieuw sociaal vangnet. Door het ondersteunen van dagcentra, waar de ouderen een maaltijd krijgen en samen activiteiten ondernemen, wordt hun sociaal isolement verminderd!

Zonder hulp geen menswaardig bestaan!

Diep voorovergebogen strompelt ze langzaam de trap af. Als ze eindelijk een stoel bereikt heeft, slaakt ze een zucht van verlichting! Een glimlach verschijnt op haar gezicht, ze is zeer dankbaar voor alle hulp die ze krijgt!

Hulporganisatie Kerk in Actie heeft haar en haar man opgenomen in het hulpprogramma. Dat betekent dat ze een dag later al de eerste hulp hebben ontvangen. Doordat deze oude mensen geen familie hebben die voor hen kan zorgen, zouden zij er zonder hulp helemaal alleen voorstaan. Een pensioen ontvangen zij niet en van een verzekering is al helemaal geen sprake. Deze mensen zijn geheel afhankelijk van de liefdadigheid van anderen! Metterdaad vindt het belangrijk dat deze mensen een menswaardig bestaan hebben. Dankzij hulporganisatie Kerk in Actie krijgen zij nu de medicijnen en medische verzorging die zij zo hard nodig hebben. Maar er zijn nog veel meer ouderen die deze hulp nog niet hebben. Metterdaad wil hen graag helpen, helpt u mee?

 

Helpen? Doneer voor het huidige Metterdaad-project

Doneer