EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Rolmodellen in Cambodja

Vrouwen met een beperking worden als minderwaardig gezien

Afgerond

Cambodja afl. 1 - 2017

Maak kennis met de blinde Men Chenda en de lichamelijk beperkte Hun Sreynak die ondanks hun beperking een willen rolmodel zijn.

Cambodja afl. 2 - 2017

Im Champa heeft polio en kan daardoor niet alles, wel helpt ze andere vrouwen om om te gaan met hun eigen beperking.

Cambodja afl. 3 - 2017

Li Lina leidt, ondanks haar lichamelijke beperkingen, een project voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Vrouwen met een beperking worden rolmodellen in Cambodja

In Cambodja hebben veel vrouwen met een beperking een zwaar leven. Ze worden als minderwaardig gezien in de samenleving, ze mogen vaak niet trouwen en zijn een makkelijke prooi voor misbruik. Deze vrouwen voelen zich hierdoor kwetsbaar.

Zoals bijvoorbeeld Hun Sreynak. Toen ze drie jaar oud was, kreeg ze polio aan haar been en dat zie je aan haar als ze loopt. Als ze over straat gaat voelt zij zich niet op haar gemak, omdat mensen haar nakijken. Vroeger bleef ze zelfs liever binnen dan dat ze naar buiten ging.

Light for the World wil vrouwen als Hun Sreynak helpen. Deze organisatie traint vrouwen met een beperking in Cambodja in het worden van een rolmodel. De dames moeten uiteindelijk de voorvechters worden van gelijke rechten en mogelijkheden voor vrouwen met een beperking in Cambodja. Oftewel: vrouwen met een beperking gaan elkaar helpen om een waardig bestaan op te bouwen.

 

Bekijk de huidige projecten

Ga