brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Band Trinity op reis

Bestemming: sloppenwijk Cambodja

Bewoners willen zelf hun wijk opknappen & elkaar uit de armoede helpen. Met een beetje hulp om op te starten kunnen ze zelf verder. Help hen ook mee!

Afgerond

Cambodja afl.1 2016

Tuol Sambo gaat gebukt onder grote werkloosheid, armoede en slechte hygiëne. De band Trinity bezoekt het plaatsje in Cambodja voor EO Metterdaad.

Cambodja afl.2 2016

De band Trinity helpt in Cambodja de alleenstaande moeder Sam Oeurn met haar harde werk op straat. Toch straalt ze, want haar geloof geeft kracht.

Cambodja afl.3 2016

In veel dorpjes op het platteland van Cambodja is de hygiëne erg slecht. De band Trinity bezoekt het project van Tear en ziet wat er moet gebeuren.

Bloed, zweet en tranen

Waar zorg je het beste voor: voor iets dat je gratis gekregen hebt of voor iets dat je met je eigen bloed, zweet en tranen hebt opgebouwd en waarvoor je iedere cent hebt moeten omdraaien? Waarschijnlijk kies je voor het laatste. Zo vergaat het mensen in ontwikkelingslanden ook. Hoe goed bedoeld ook, het blijkt dat het gratis uitdelen van spullen niet altijd de beste hulp is die je kunt geven. Om een blijvende verandering tot stand te brengen is het nodig dat de mensen zelf hun steentje bijdragen.  

Hulporganisatie TEAR heeft al jarenlang ervaring met deze aanpak en met succes! De dorpsbewoners bepalen zelf welk probleem ze als eerste willen aanpakken en wat ze met hun eigen tijd en middelen al kunnen doen. Als de investering te groot is helpt TEAR door bijvoorbeeld bouwmaterialen te leveren. In de gemeenschappen die al een paar jaar zo bezig zijn bruist het van de energie! De mensen hebben gezien wat er mogelijk is en willen door! De bandleden van Trinity zijn ambassadeur van TEAR en willen nu met eigen ogen zien hoe het werkt en hoe klein het kan beginnen. 

Speciale actie met Trinity

DVD En CD Trinity Cambodja Metterdaad 1

Steun het werk van EO Metterdaad en krijg gratis de CD 'Desert Rain' van Trinity, of geef een eenmalige gift aan Cambodja en krijg een gratis DVD'tje met de speciale track 'St. Francis Prayer' die nergens anders te vinden is, en videoclips van verschillende Trinity nummers!
 

Doneer en krijg een Trinity CD of DVD

Cambodjaskyb3 1

Iedereen z'n steentje en bouwen maar

Wat doen we met uw gift?

Met uw steun kan hulporganisatie Tear dit project uitvoeren in zo'n 30 dorpen in Cambodja. In elk dorp waar Tear werkt, start vanuit de kerk een dorpscomité. Een begin in het samenbrengen van de gemeenschap. 

Website Cambodja 2016 2

> Lees meer over het project

 

Waarom via de kerk?

Stapje voor stapje helpt Tear kleine dorpsgemeenschappen vertrouwen terug te vinden, in hun buren, in zichzelf en in de toekomst. Door de geweldadige geschiedenis  van Cambodja is het vertrouwen onderling ver te zoeken. De lokale kerk helpt hierbij.

Website Cambodja 2016 1

> Lees meer over de kerk

 

 

De pijn van Cambodja

In de jaren '70 en '80 werd een kwart van de bevolking in Cambodja uitgemoord door de het regime van dicator Pol Pot en de daarop volgende burgeroorlog.

Website Camboja Content

> Lees meer over Cambodja

 

Trinity

Ze noemen zichzelf een worldbeat band, de mannen van Trinity. Met zijn vieren vormen ze een hechte groep. Elbert Smelt als leadzanger, Johan Smelt gitarist, Bert Bos bassist en Niek Smelt bespeelt de drums. 

P1030576

> Lees meer over Trinity

 

Andere EO-Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Doneer voor project Cambodja

Direct doneren