EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Verslaafden in Mexico

worden opgevangen door de Kerk

Na een half jaar interne verslavingszorg worden begeleid om hun plek in de maatschappij weer in te nemen. 

Afgerond

Goed vervoer voor Centre Shalom

 

In Mexico is verslaving een wijd verbreid probleem, Drank en drugs zijn gemakkelijk en goedkoop verkrijgbaar. Kinderen komen er vaak al heel jong mee in aanraking. 

Elk gezin heeft wel een familielid dat te kampen heeft met verslaving met alle negatieve gevolgen vandien: verwaarlozing, mishandeling, geldgebrek en kapotte relaties.

De Presbyteriaanse kerk van Mexico trekt zich het lot van de vele verslaafden aan.

Zij starten een opvangcentrum Centro Shalom. Mannen worden er een half jaar opgenomen om van hun verslaving af te komen. Daarna worden ze intensief begeleid om hun plek in de maatschappij weer in te nemen. En zwaar proces!

De Mexicaanse kerk ondersteunt dit centrum maar vraagt hulp aan Metterdaad bij de aanschaf van een nieuwe personen bus.

 

 

Oude en nieuwe situatie

Autorijden in Mexico

Oude situatie

  • Clienten vervoeren in de huidige pick-up is te gevaarlijk
  • Hoge kosten aan brandstof en onderhoud
Bus in Mexico

Nieuwe situatie

  • veilige personen bus om de clienten te vervoeren

Wat is het probleem?

De 'Internos'  de mannen die wonen in Centre Shalom zijn voor hun vervoer afhankelijk van een oude pick up.

De mannen staan in ene open laadbak, wat vreselijk gevaarlijk is. Ook rijdt de oude pick-up niet zuinig waardoor de kosten voor brandstof en ook de reparatiekosten hoog zijn.

 

Wat doen we met uw gift?

Heel graag wil Centre Shalom met de bijdrage  van  metterdaad een nieuwe personenbus kopen, waar de mannen veilig in vervoerd kunnen worden. De bus zal worden gebruikt voor bezoek aan de dokter, maar ook voor bezoeken aan scholen en kerken waar preventielessen gegeven worden. De bus wordt dus voor allerlei activiteiten ingezet maar is ook nodig voor de boodschappen.

 

 

 

 

 

Persoonlijk verhaal:


OscarOscar leefde 10 jaar op straat , verslaafd en dakloos. In deze periode liep zijn huwelijk op de klippen en raakte hij het contact met zijn kinderen kwijt.

In Centro Shalom kickte hij af van zijn alcoholverslaving en lukte het hem stapje voor stapje terug te komen in de maatschappij. Op dat moment wilde hij ook weer contact met zijn kinderen. Hij spoorde hen op, vroeg vergeving en vertelde hen dat hij veel van hen hield. Oscar bleek echt in staat een nieuw leven te beginnen en relaties te herstellen. Belangrijk voor hem maar ook voor zijn kinderen.

En hij is een bemoedigend voorbeeld voor veel andere verslaafden, het is een moeilijk weg, maar met hulp en gebed is het mogelijk. Centre Shalom speelt hierbij een belangrijke rol, van steun, medische en sociale begeleiding.

Andere EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Steun soortgelijke projecten

Over medische hulp