EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Verslaafden in Mexico

Machiel en Erika Kommers helpen verslaafden

Met uw hulp kunnen ze het centrum uitbreiden!

Afgerond

XL Aflevering 1

Machiel en Erika Kommers verruilden vijf jaar geleden hun veilige leven in Nederland voor een nieuw avontuur in Mexico en runnen verslavingscentrum 'Shalom'.

XL Aflevering 2

In centrum Shalom worden de mannen gestimuleerd om wat te doen. De één onderhoudt een visvijver en de ander werkt in een meubelwerkplaats. Dit geeft veel voldoening.

XL Aflevering 3

Machiel en Erika zetten zich naast dit verslavingscentrum ook in voor het versterken van de lokale kerk. Ze delen bijvoorbeeld eten uit in een dorp gevestigd op een vuilnisbelt.

Een eerste stap naar een stabiele toekomst

In deze bijzondere zomerserie van EO Metterdaad volgen we Machiel en Erika Kommers en hun twee kinderen. Zij verruilden vijf jaar geleden hun veilige leven in Nederland voor een nieuw avontuur in Mexico.

Machiel en Erika zijn uitgezonden door de GZB en runnen verslavingscentrum 'Shalom' in het grensgebied van Mexico en Guatemala. In deze regio komt veel alcohol- en drugsverslaving voor vanwege de drugsdoorvoer rond de grens.

In de eerste aflevering ziet u het bijzondere verhaal van de directeur van het centrum: Alex. Hij is zelf jarenlang verslaafd geweest en zet zich nu in voor het afkickcentrum. Hij gaat samen met Machiel de straat op, op zoek naar mannen die verslaafd zijn aan drugs, alcohol of beide. In het gevaarlijke grensgebied ontmoeten ze Fernando en Ricardo die mee willen naar het centrum. In deze aflevering kun je zien hoe Alex zijn moeilijke verleden omzet in hoop voor mannen als Fernando en Ricardo.

In het door drugskartels geteisterde gebied hebben veel meer verslaafden hulp nodig. U kunt Erika en Machiel helpen om het centrum en de faciliteiten uit te breiden, zodat ze nog veel meer verslaafden een eerste stap naar een stabiele toekomst kunnen laten zetten.

Bekijk de lopende projecten

Ga