EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Vluchtelingen Myanmar

EO Metterdaad vraagt uw steun voor de volgende projecten in Myanmar.

Doordat de regering van Thailand de vluchtelingen niet de status als vluchteling wil bieden, is het een reëel scenario dat de gevluchte Birmese terug moeten naar Birma. Thailand Border Consortium (TBC) bereidt de vluchtelingen voor op een eventuele terugkeer naar Birma . Deze organisatie houdt zich ook bezig met het verzorgen van voedsel en onderdak.

De Mae Tao Clinic is opgericht door de Karen arts dr Cynthia Maugn. Zij vluchtte als jonge arts naar Thailand en sindsdien verleent zij gratis medische zorg aan haar landgenoten die hulp nodig hebben. Door de alsmaar stijgende huurprijs heeft de MTC een eigen stuk grond gekocht om hier de kliniek te vestigen. Hiermee hopen ze meteen een kwaliteitsslag te maken om de gezondheidszorg op peil te brengen met de standaard in Thailand.

De Shoklo Malaria Research Unit (SMRU) werd opgericht in 1986 om in het Shoklo vluchtelingenkamp op de grens van Thailand en Myanmar onderzoek te doen naar een vorm van malaria die resistent was tegen medicijnen. Tegenwoordig bieden zij bredere zorg aan, zoals verloskamers. In 2014 hadden 172 vrouwen die in een SMRU kliniek binnenkwamen een keizersnede nodig. Omdat de Birmese vluchtelingen niet in het zorgsysteem van Thailand vallen, kost een keizersnede gemiddeld 500 euro per operatie. SMRU heeft geld nodig voor 100 keizersnedes die het leven van Birmese moeders en hun baby's te kunnen redden.