EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Kinderen krijgen weer kansen!

Kinderen in Mozambique worden weer gezien 

Door Malaria en HIV zijn hun ouders overleden en moesten ze helemaal voor zich zelf zorgen. Nu is er eindelijk hulp!

Afgerond

Kinderen met volwassen problemen

Wanneer we aankomen in een klein dorpje in Mozambique heerst er een positieve spanning. De kinderen kijken nieuwsgierig naar de camera en proberen op allerlei manieren in beeld te komen. Dorcas medewerker Petrús deelt hier en daar een high five uit en praat met sommige kinderen even bij. Het is moeilijk te geloven dat veel kinderen geen ouders meer hebben. Hun ouders zijn overleden aan ziektes als Malaria, HIV-AIDS of omgekomen tijdens de geboorte van een kind. Nu moeten ze zelf rond zien te komen en hebben de oudste kinderen de rol van vader en moeder overgenomen.


Hoe hard ze ook hun best doen, dit is veel te zwaar voor een kind. Gelukkig kunnen we vandaag de last van deze kleine schouders afhalen. Met uw steun brengen we ze voedselpaketten is er persoonlijke aandacht en kunnen ze weer naar school!   

Lees hieronder vier belangrijke verhalen over dit project.

Voor wie?

Projectfoto 31
Allemans vriend Petrús

"Petrus is wel een heel bijzonder verhaal, hij komt over als een soort papa. Diezelfde Petrus gaat de wijken in en kent bijna iedereen bij naam, maakt grapjes met de jongste kinderen en hij wil werkelijk vanuit zijn hart een verschil maken."

> 'Lees meer over Petrús'

Projectfoto 41
De 16-jarige Felipe

Vroeg in de ochtend springt Felipe op zijn fiets. Hij bezoekt  verschillende dorpen om uitleg te geven over gezondheidszorg. Het persoonlijke drama van zijn gezin, motiviveert hem om anderen daarvoor te behoeden.

> 'Lees meer over Felipe'

 

 

Alle EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Geef voor wezen in Mozambique

Direct doneren