brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Kinderen krijgen weer kansen!

Kinderen in Mozambique worden weer gezien 

Door Malaria en HIV zijn hun ouders overleden en moesten ze helemaal voor zich zelf zorgen. Nu is er eindelijk hulp!

Afgerond

Mozambique Afl.1 2015

Tooske Ragas is voor EO Metterdaad op bezoek in Mozambique en ontmoet daar Petrus van de stichting Dorcas.

Mozambique Afl.2 2015

Tooske Ragas is voor Metterdaad in Mozambique en ontmoet daar aidswezen die, zelf nog een kind, een heel gezin draaiende houden, zoals Hortensia.

Mozambique afl.3 2015

Tooske Ragas is voor EO Metterdaad in Mozambique en ontmoet daar Carolina. Zij is pas vijftien jaar, maar draagt de verantwoordelijkheid voor maar liefst vijf broertjes en zusjes.

Kinderen met volwassen problemen

Wanneer we aankomen in een klein dorpje in Mozambique heerst er een positieve spanning. De kinderen kijken nieuwsgierig naar de camera en proberen op allerlei manieren in beeld te komen. Dorcas medewerker Petrús deelt hier en daar een high five uit en praat met sommige kinderen even bij. Het is moeilijk te geloven dat bijna kinderen geen ouders meer hebben. Hun ouders zijn overleden aan ziektes als Malaria, HIV-AIDS of omgekomen tijdens de geboorte van een kind. Nu moeten ze zelf rond zien te komen en hebben de oudste kinderen de rol van vader en moeder overgenomen. Hoe hard ze ook hun best doen, dit is veel te zwaar voor een kind. Gelukkig kunnen we vandaag de last van deze kleine schouders afhalen. Met uw steun brengen we ze voedselpaketten is er persoonlijke aandacht en kunnen ze weer naar school!   

Lees hieronder vier belangrijke verhalen over dit project.

Voor wie?

Projectfoto 11De 16-jarige Theresa

Zestien jaar is ze: Theresa. Maar als je haar aankijkt, lijkt ze veel ouder. Dat is ook niet zo gek: sinds haar ouders vijf jaar geleden overleden aan de gevolgen van aids, zorgt zij voor haar broertjes en zusjes.

> 'Lees meer over Theresa'

 

Projectfoto 21De 17-jarige Hortensia

Als Tooske Ragas voor het eerst Hortensia ontmoet, beseft ze: "dit is het vreselijkste dat ik ooit heb gezien, het is volkomen hopeloos". Ze is voor Metterdaad in Mozambique en ontmoet daar aidswezen die een heel gezin draaiende houden. 

> 'Lees meer over Hortensia'

 

Carolina
Carolina

Carolina uit Mozambique is pas 15 jaar, maar draagt te verantwoordelijkheid over maar liefst vijf broertjes en zusjes. Sinds haar ouders zijn overleden, staat ze er alleen voor.

> 'Lees meer over Carolina' 

Projectfoto 41
De 16-jarige Felipe

Vroeg in de ochtend springt Felipe op zijn fiets. Hij bezoekt  verschillende dorpen om uitleg te geven over gezondheidszorg. Het persoonlijke drama van zijn gezin, motiviveert hem om anderen daarvoor te behoeden.

> 'Lees meer over Felipe'

 

 

Alle EO-Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Help de wezen in Mozambique

Doneer nu