brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Felipe

Vroeg in de ochtend springt Felipe op zijn fiets. Over de hobbelige straten van Mozambique bezoekt hij verschillende dorpen om voorlichting te geven over hygiëne en verzorging.

Heftig verleden

Felipe weet als geen ander hoe belangrijk hygiëne is. Zijn moeder overleed tijdens de bevalling van zijn broertje, omdat ze thuis beviel en niet op tijd een ziekenhuis kon bereiken. De vader van Felipe was vaak dronken en kon niet voor de baby zorgen, daarom kreeg de jonge Felipe zelf de verantwoordelijkheid voor zijn broertje. De baby overleed; Felipe had te weinig kennis over hygiëne.

Verschil maken

Nadat zijn vader is gestorven aan de gevolgen van aids, zorgt Felipe nu nog voor zijn andere vijf broertjes en zusjes.Hij wil graag het verschil maken in de buurt en daarom bezoekt hij, als vrijwilliger, families om voorlichting te geven en te voorkomen dat zij hetzelfde moeten mee maken als hij. De fiets die hij voor zijn bezoekjes gebruikt, heeft hij van Dorcas gekregen. Tooske Ragas bezoekt deze stichting bij haar reis voor EO Metterdaad naar Mozambique.

Evelyn

Zij ontmoet daar verzorgster Evelyn, die net een zwangere vrouw ontvangt die op advies van Felipe is afgereisd naar een kliniek van Dorcas. Hier krijgt ze medische hulp en begeleiding bij haar zwangerschap. Als Felipe dit eerder had geweten, dan hadden zijn moeder en broertje misschien nog geleefd. Nu hoopt hij met zijn werk in ieder geval andere levens te redden.

Help vrijwilligers als Felipe!

Direct doneren