brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Petrus

Carolina uit Mozambique is pas 15 jaar, maar draagt te verantwoordelijkheid over maar liefst vijf broertjes en zusjes. Sinds haar ouders zijn overleden, staat ze er alleen voor.

Er wordt niet naar hen omgekeken

De buurt kijkt niet om naar de kinderen, sterker nog: buurtbewoners denken dat de kinderen vervloekt zijn. De vader van Carolina was namelijk traditioneel genezer. Sinds hij en zijn vrouw overleden zijn, is er niemand die nog om de kinderen geeft.
Behalve de hulporganisatie Dorcas. Die deelt elke maand voedselpakketten uit aan weeskinderen die dat hard nodig hebben. Daarnaast geven ze sinds kort kinderen toegang tot onderwijs. Zonder deze hulp, kunnen Carolina en haar broertjes en zusjes nauwelijks overleven.

Petrus

Tooske Ragas is voor EO Metterdaad in Mozambique en ontmoet daar Petrus van de stichting Dorcas: "Petrus is wel een heel bijzonder verhaal, hij komt over als een soort papa. Diezelfde Petrus gaat de wijken in en kent bijna iedereen bij naam, maakt grapjes met de jongste kinderen en hij wil werkelijk vanuit zijn hart een verschil maken." Mensen als Petrus zorgen ervoor dat deze kinderen zich minder alleen voelen, ze krijgen nu wel aandacht en voelen zich gezien.

Metterdaad steunt dit project, want Carolina en haar broertjes en zusjes zijn niet de enige weeskinderen. In een land waar aids en malaria nog steeds voor veel mensen dodelijk is, groeien veel kinderen op zonder ouders. Zij hebben onze hulp hard nodig.

Help medewerkers als Petrus!

Direct doneren