brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Het verhaal van de 8-jarige Pavel

Pavel 2

Als je als kind op het platteland geboren wordt in Moldavië is de kans groot dat je het niet getroffen hebt met je ouders. Ouders kunnen heel arm zijn, vertrekken voor het geld naar het buitenland, ze kunnen aan de alcohol verslaafd zijn of ze slaan hun kinderen. Wanneer Andries onderweg is naar de achtjarige Pavel komt hij er al achter dat de situatie bij hem thuis ook niet bepaald in orde is. Van Svetlana, een medewerker van Youth for Christ Moldavië, hoort hij dat de situatie daar ernstig is. Pavel heeft nog drie jongere broertjes. De ouders van de kinderen proberen het gezin te onderhouden met kleine klusjes als houthakken en landarbeid, het is echter niet genoeg voor het grote gezin. Svetlana probeert sinds enkele maanden dit gezin te helpen door regelmatig langs te komen en basisbehoeftes te financieren.

Wanneer Andries met de moeder praat komt hij tot een mindere veronderstelling:

"Het voelt een beetje ongemakkelijk als ik met deze mevrouw praat, het lijkt misschien of ze niet alles zegt wat ze wilt zeggen. Misschien voelt ze zich niet helemaal veilig."  Achteraf hoort Andries van de agressieve vader in het huis, de moeder is al eens aangetroffen met twee blauwe ogen en de kinderen in een ijskoud huis zonder ouders.

Door een dagopvangcentrum kan Svetlana met haar man, de Pastoor van het dorp, kinderen een warme plek aanbieden. Hier krijgen kinderen vaak hun enige warme maaltijd van de dag, maar lezen ze ook de bijbel of kunnen ze hun huiswerk maken met vriendjes en vriendinnetjes.

Help kinderen als Pavel en zorg voor een betere toekomst:

Steun kinderen als Pavel

Direct doneren