EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Boeren in Bolivia

overleven in onvoorspelbare omstandigheden.

Metterdaad wil deze mensen helpen zelfstandig te worden, door hen nieuwe manieren van landbouw en veeteelt te leren. 

Afgerond

Bolivia afl.1

In de hooglanden van Bolivia is het klimaat steeds grilliger geworden. De inheemse bevolking heeft hulp nodig om zich aan te kunnen passen.

Bolivia afl.2

Andries Knevel is voor EO Metterdaad in Bolivia. Hij ontdekt dat lama's, op 4000 meter hoogte, van levensbelang kunnen zijn!

Bolivia afl.3

Kerk in Actie helpt de Boliviaanse boeren door hen nieuwe landbouwmethoden te leren. Zo kunnen zij zich aanpassen aan het klimaat!

In Bolivia is de bevolking overgeleverd aan de elementen en aan elkaar

Andries was, vlak voordat hij ziek werd, voor Metterdaad in Bolivia. Hier bezocht hij het werk van hulporganisatie Kerk in Actie. In de hooglanden van Bolivia is het klimaat de afgelopen tien jaar steeds grilliger geworden. De bewoners van de hoogvlakten hebben hulp nodig om zich aan deze nieuwe situatie aan te kunnen passen. Met uw steun kunnen we boeren leren hoe ze, ondanks het veranderde klimaat, toch een goede opbrengst kunnen krijgen.

Wat gebeurt met uw gift?

Met uw gift leren we de armste boeren in Bolivia hoe ze hun inkomen kunnen verbeteren.

Ze leren ziektes bij hun vee te herkennen en behandelen en gaan zelf hoogwaardig veevoer verbouwen. Hierdoor produceren de lama's meer en betere wol en leveren de koeien meer melk. Ook leren de mensen om niet alleen de ruwe grondstof (wol of melk) te verkopen, maar het te verwerken tot producten die meer geld opleveren zoals kaas, yoghurt, mutsen en sjaals. Op die manier zijn ze in staat om met dezelfde productie toch meer geld te verdienen.

Manieren leren!

We willen de Bolivianen nieuwe manieren leren.

In Bolivia verbou­wen ze bijvoorbeeld aardappelen zoals ze dat al decennia doen en aangezien het klimaat verandert, mislukt de oogst en is er geen eten. Daarom is het zo belangrijk om de mensen te leren hoe ze in een veranderend klimaat voldoende en divers voedsel kunnen verbouwen op een manier waarop de grond niet uitput. Door onze kennis en informatie te delen, kunnen ook deze gebieden de komende decennia in voldoende eten voor zichzelf en voor de verkoop voorzien.

Bekijk de huidige projecten

Ga