EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Zuid-Soedan in Nood

Help de overstromings-slachtoffers

We willen voedsel, materialen voor tijdelijke onderkomens en hygiënepakketten uitdelen.

Afgerond

Help slachtoffers overstromingen Zuid-Soedan

De leden van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) zijn gezamenlijk een actie gestart om hulp te bieden aan slachtoffers van de overstromingen in Zuid-Soedan. De organisaties willen voedsel uitdelen, materialen voor tijdelijke onderkomens en hygiënepakketten met zeep en maandverband.

Een groot deel van Zuid-Soedan staat onder water. Ruim een miljoen mensen in het straatarme land zijn getroffen. Er zijn geen onderkomens, er is geen eten en mensen kunnen nergens heen omdat er geen wegen zijn. De uitbraak van ziektes ligt op de loer. Er is heel dringend veel hulp nodig.

Daar is geld voor nodig. Geld voor het kopen van de producten en geld en middelen om de goederen bij de mensen te krijgen die het heel hard nodig hebben.

Het Christelijk Noodhulpcluster kan snel in actie komen omdat de organisaties al in dit gebied werken.

EO Metterdaad steunt dit project. Het geld wordt besteed binnen het cluster.

Geef voor voedsel, onderkomens en hygiënepakketten.

Doneren
Zuid-Soedan overstroming banner.jpg

Noodtoestand

De Zuid-Soedanese president Salva Kiir riep in november 2019 de noodtoestand uit in het grootste deel van het land. In sommige regio’s zijn er enkel nog eilanden van enkele honderden vierkante meters met droog land over, zoals bijvoorbeeld in het oosten van het land in de stad Pibor.

UNHCR vreest voor de terugkeer van cholera in het land, vanwege het gebrek aan schoon drinkwater en onhygiënische omstandigheden. Nog geen jaar geleden werd Zuid-Soedan choleravrij verklaard. Ook allerlei andere ziektes zoals malaria en diarree liggen op de loer. Daarnaast is ondervoeding een punt van zorg.

Noodhulp
Zuid-Soedan is een van de armste landen van Afrika; volgens de VN is bijna twee derde van de inwoners afhankelijk van noodhulp. Sinds de onafhankelijkheid in 2011 wordt het jonge land geteisterd door steeds oplaaiende gewapende conflicten. Ruim 1,8 miljoen mensen zijn er nu ontheemd.

Uw hulp en uw gebed zijn heel erg hard nodig om levens te redden!

 

Geef voor noodhulppakketten

Doneren